Новини, Политика|21.12.2018 10:13

Двойки с репродуктивни проблеми ще получат финансова подкрепа

Снимката е илюстративна

Общинските съветници решиха да заложат 20 хиляди лв. в Бюджета на община Габрово за 2019 г., с които да се подпомагат семействата и лицата, живеещи на семейни начала, с репродуктивни проблеми на територията на Габрово.

Последните три години финансовите средства, заделяни от бюджета по това направление бяха 30 хиляди лв., но с годините броя на подпомогнатите двойки намалява – от 27 двойки през 2016 г. на 18 двойки за 2018 г.

В настоящия момент са постъпили две заявления, които също ще бъдат разгледани.

По време на последното заседание за годината на местния парламент на Габрово беше прието предложението за включване на Общината в Организацията за управление на Старопланинския туристически район.

Съгласно разпоредбите на Закона за туризма страната е разделена на девет обособени туристически райони. В Старопланинския туристически район влизат 32 общини, сред които и Габрово, а за център на района е определена община Велико Търново.

Обособеният район се управлява от Организация за управление на туристическия район, която в интерес на членовете си и хората създава регионални туристически продукти и осъществява регионален маркетинг и реклама.

Предстои общо събрание на членовете на организацията, на което ще се вземат важни за структурата решения. Това налага присъединяването на общината в Организацията за управление на Старопланинския туристически район.

Общинските съветници подкрепиха предложението за преобразуване на ЕМО „Етър“ от общински в Регионален етнографски музей на открито „Етър“. Промяната допълва решение №46/29.03.2018 г. на Общински съвет – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар