Свържи се с нас

Новини

Коледните внучета внасят празничен дух в домовете на възрастни

Коледните внучета внасят празничен дух в домовете на възрастни габровци

снимка: Община Габрово

Дарителската акция на кампанията „Коледни внучета“, която започна във всички габровски училища приключи. Децата и младежите се включиха активно в акцията и дариха коледни сувенири, картички и украса. Голяма част от подаръците е ръчно изработена от тях.

снимка: Община Габрово

Със събраните средства от благотворителния концерт „Ангелски сърца“ и базара към него, „коледните внучета“ – доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества (МСНВ), закупиха живи елхички, коледни звезди и сладки.

снимка: Община Габрово

От петъчния 14 декември до края на тази седмица – 21 декември, е в ход акция по празнично украсяване на домовете на самотно живеещи възрастни хора в община Габрово и социалните услуги за възрастни хора в града.

снимка: Община Габрово

Екипът на Домашния социален патронаж ще съдейства на „коледните внучета“ и екипа на Общинския съвет по наркотични вещества (ОСНВ) в посещенията по домовете на старите хора.

снимка: Община Габрово

Освен с декораторските си умения, доброволците от МСНВ се прочуха и със сладкарските си способности.

снимка: Община Габрово

Младежите, подпомогнати от деца от ОУ „Неофит Рилски“, педагогическия съветник Петя Тошкова и екипа на ОСНВ, приготвиха и изпекоха домашни меденки и коледни сладки. Домакин на кулинарните изпълнения беше Дневният център за стари хора. Сладките ще бъдат дарени на самотните възрастни хора.

снимка: Община Габрово

За старите хора от социалните услуги, доброволците са осигурили фабрично приготвени сладкарски изделия.

снимка: Община Габрово

„Коледни внучета“ е една от най-емоционалните и вдъхновяващи кампании тази Коледа. В подкрепа на осъществяването й, доброволците от Младежки съвет по наркотични вещества получиха помощ и сътрудничество от всички габровци и ученици.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Прибраха 18-годишен на ул.“Светло бъдеще“, заради марихуана

Полицията в Габрово установи и арестува 18-годишен младеж, заради притежание на наркотични вещества. Арестът му бил осъществен вчера, 11 декември, около 14.35 часа на улица „Светло бъдеще“ в Габрово.

Той бил задържан в хода специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества на територията на Габрово.

Местни криминалисти извършили проверка на пълнолетния габровец, като при процесуално-следствените действия установили, че той придобил и държи в себе си полиетиленова „свивка“, съдържаща зелена суха листна маса.

Намереното вещество дало характерната реакция на „марихуана“ при направения на място полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Благотворителен базар с изделия, изработени от потребителите на социални услуги

На 16 и 17 декември, понеделник и вторник, от 14.00 ч. до 19.00 ч., в търговски център на бул.“Могильов“ в Габрово, за пореден път ще се проведе Коледен благотворителен базар с изделия, изработени от потребителите на Дневен център за деца и младежи с увреждания, Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, Център за социална рехабилитация и интеграция, Дневен център за стари хора, Комплекс за социално-здравни услуги за деца и семейства и Център за обществена подкрепа SOS Детски селища.

Набраните средства ще бъдат използвани за терапия, лечение и подобряване условията на живот на деца и лица в неравностойно положение.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Кметът на Габрово чете с ученици

Ученици и учители четоха разказа „Шибил“ на Йордан Йовков и така отбелязаха седмицата на четенето в училище „Иван Вазов“ в Габрово.

снимка: Община Габрово

В урока се включи и кметът на града Таня Христова, а докато деца и възрастни четяха, на екрана в класната стая течеше филмът „Шибил“ от 1967 година, информираха от общинската администрация.

снимка: Община Габрово

Уникалният урок на седмокласниците започна с кратка история за писмеността и съответно четенето – от плочката от Градещница, обл. Враца /датирана около 5-то хилядолетие пр.н.е. и важен източник за историята на Европа в края на неолита /, през Месопотамия и Древен Египет, Древна Гърция, старобългарските текстове, съвременния език, та чак до емотиконите в днешни дни.

снимка: Община Габрово

В училището има обособен кът за четене и богата библиотека, а първокласниците се готвеха за посещение в детска градина, където да демонстрират какво са научили в първите месеци в училище.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица