Свържи се с нас

Новини

Присъдиха първите „Скъпоценни камъчета“ на област Габрово

Published

on

снимка: Областна администрация – Габрово

За първи път бяха присъдени награди „Скъпоценни камъчета“ за област Габрово. Инициативата бе на областния управител Невена Петкова, а церемонията се състоя в Актовата зала на Национална Априловска гимназия по време на традиционната годишна среща с представители на общините, регионалните дирекции и партньорските организации на Областната администрация.

По време на откриването Невена Петкова заяви: „Днес искам да говорим за Видимото, което остава понякога невидимо за очите.“ Акцентът в изказването на областния правител беше поставен върху всичко онова, което ни заобикаля, но най-вече за хора, с които се гордеем, но понякога пропускаме да отбележим.

снимка: Областна администрация – Габрово

„Тези, които работят с душа и сърце. Тези, които са пример за останалите. Които вдъхновяват и превръщат своята работа в мисия. Тези хора поставям на фокус днес и за всички тях е моето благодаря.“ – каза още Петкова и обяви намерението тези награди да се превърнат в традиция.

снимка: Областна администрация – Габрово

В осем направления от обществения живот бяха отличени експерти, излъчени от регионални и общински структури, а две от номинациите са направени лично от областния управител. Статуетка и благодарствена грамота в направление „Администрация“ бяха връчени на гл.юрисконсулт Тодор Попов от Община Габрово, Илияна Маринова от Община Дрянова, инж. Димитър Ножаров от Община Севлиево и Стела Пенчева от Община Трявна; направление „Правна помощ“ – адвокат Йордан Йорданов; направление „Медии“ – Маргарита Стоянова; направление „Социални дейности“ – Росица Димитрова; направление „Здравен мениджмънт“ – доктор Нели Савчева; направление „Здравеопазване“ – доктор Георги Иванов и Старша сестра Евгения Дабева; направление „Ред и сигурност“ – инспектор Михаил Михайлов; направление „Защита на населението“ – старши инспектор Иван Иванов; направление „Образование“ – старши учител Иван Иванов.

снимка: Областна администрация – Габрово

По време на церемонията гостите имаха възможност да се насладят на изпълненията на възродения от Ротари клуб – Габрово Камерен хор на габровските момчета, пианистите Адриана Кънева и Виктор Василев от МК „Весела“ и Маргарита Георгиева от МШ „Звезди в аванс“ – солистка на младежки оркестър от Петах Тиква, както и на Оркестър Габрово.

Цялата галерия от снимки можете да разгледате оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица