Новини, Спорт|13.12.2018 10:25

Обявиха най-изявените габровски спортисти на годината

снимка: Община Габрово

Вече са ясни имената на най-изявените габровски спортисти за 2018 година. Десятката тази година беше определена след гласуването на членовете на постоянната комисия по младежта и спорта при Общински съвет – Габрово и спортните експерти в общинската администрация.

Общо 25 бяха номинираните от клубовете имена, като след гласуването 11 тях попаднаха в Топ 10. Причината да са с един повече, е, че двама от тях събраха равен брой точки.

Имената засега са обявени по азбучен ред, а точното подреждане и кои ще грабнат първите три места ще стане ясно по време на официалната церемония по награждаване – „Спортист на годината“. Тя ще се състои в сряда, 19 декември, от 18.00 часа в зала „Възраждане“.

снимка: Община Габрово

По традиция ще бъде награден и „Треньор на годината“ на община Габрово, ще бъдат отличени и почти всички шампиони на Габрово за 2018-та. Въпреки че тази година отсъства категория „Отбор на годината“, специално внимание по време на церемонията ще бъде обърнато на колективните спортове, които обхващат в системни занимания над 1 000 габровски деца.

Габровският №1 за 2017 г. Християн Стоянов е сред номинираните за Спортист на годината на България – в категорията на атлетите с увреждания. През тази година Хрис, който вече се състезава за отбора на „Дунав“ (Русе), стана европейски шампион в бягането на 1 500 метра, група T46, на първенството на Стария континент за хора с физически увреждания в Берлин, Германия.

снимка: Община Габрово

Спортист на община Габрово за 2018 година (по азбучен ред):

Александра Филчева (таекуон-до)
Валерия Лозанова (киокушин)
Гавраил Стефанов (колоездене)
Ева Петкова (лека атлетика)
Лидия Ковачева (хандбал)
Мартин Пенчев (ски бягане, ски ориентиране)
Николай Цветков (хандбал)
Пламен Петков (бокс)
Стефан Стоев (автомобилизъм)
Теодор Кабакчиев (ендуро)
Христина Пенева (скокове на батут)

Повече информация относно церемонията „Спортист на годината“, както и новини за спорта в Габрово може да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар