Крими, Новини|12.12.2018 12:21

Шофьор, убил пешеходец с джипа си, сяда на подсъдимата скамейка

снимка: Административна прокуратура – Велико Търново

Окръжна прокуратура – Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор, нарушил правилата за движение, при което блъснал пешеходец.

Обвинението срещу П.И. е за това, че на 4 март миналата година, около 19.10 часа на пътя между Севлиево и Габрово, в района на местността „Чакала“, при управление на лек автомобил „Тойота Ланд Крузер 150 Серия”, в посока Габрово, движейки се със скорост 84,1 км/ч, изискваща разстояние на спиране 82,9 м, което надвишава осветената от фаровете зона – около 40 метра, нарушил правилата за движение, като при избиране скоростта на движението не се съобразил с конкретните условия на видимост, за да бъде в състояние да спре, когато възникне опасност за движението и по непредпазливост причинил смъртта на пресичащ отляво надясно платното за движение пешеходец.

На инкриминираната дата, около 19,10 часа група от хора, движещи се с каруца по пътя Севлиево – Габрово, спрели до крайпътно заведение в местност „Чакала”. Било в тъмната част от денонощието и част от лицата, между които и пострадалия, слезли от каруцата и тръгнали да пресичат платното за движение към намиращото се срещу тях крайпътно заведение.

В този момент обвиняемият, с лек автомобил „Тойота” приближавал към зоната на пресичане на пешеходците. Ускорявайки хода си, част от пешеходците преминали платното за движение, но пострадалият не успял да освободи коридора на движение на лекия автомобил, като се осъществил удар между предна дясна ъглова част на автомобила с тялото на пешеходеца. Блъснатият мъж бил транспортиран до МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово, където починал.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар