Новини|06.12.2018 11:47

„Географията на Габровска област“

снимка: Община Габрово

Ученическа викторина, на тема: „Географията на Габровска област“, организираха Асоциацията на професионалните географи и регионалисти, Община Габрово и Регионално управление на образованието – Габрово.

Викторината се състоя в Ритуална зала на Община Габрово вчера, 5 декември, и в нея участваха 4 отбора – два от Национална Априловска гимназия, един от ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ и един от ОУ „Неофит Рилски“.

снимка: Община Габрово

Участниците отговаряха на въпроси, свързани с населението на областта, защитените територии, природните забележителности и животинския свят, планините и реките, икономиката в миналото и днес.

Учениците в публиката също имаха възможност да покажат знанията си и да спечелят награди.

Състезанието беше оспорвано и се стигна дори до „географски дузпи“, както ги нарече журито, които да определят второто място.

снимка: Община Габрово

В крайна сметка победени нямаше – имаше много знания, доволни учители и ученици, няколко заявки за сериозни постижения в географията, песни, акордеон, гайда и много… шоколад.

Инициативата беше организирана по случай 150 години от рождението на основателя на българската географската наука – академик Атанас Иширков, 120 години от началото на висшето географско образование в България и 100 години от основаването на Българското географско дружество.

Източник: Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар