Новата коледна елха на Габрово ще грейне на 10 декември

снимка: Община Габрово

Весело и приказно тази година ще бъде дадено началото на коледно-новогодишните празници в Габрово. Светлините на града ще изгреят на 10-ти декември, когато площад „Възраждане“ събере малки и големи около новата коледна елха на града.

Специално за тържествения миг в Габрово ще пристигне група приказни герои от клуб „Веселяците“, град Русе, които обещават усмивки, приятелства, поуки и предизвикателства.

Цветни и весели „Веселяците“ ще ни увлекат в приказния си свят, ще сътворяват вълшебства, ще демонстрират свръх-сили, ще даряват любов, ще забавляват и разсмиват.

снимка: Борис Петков – Щрък, фоторепортер на „Габрово Нюз“

Всичко ще започне в 17.00 часа на площад „Възраждане“. Малко след 17.30, когато прозвучат вълшебните думи на кмета на Община Габрово – Таня Христова, ще светне украсата на града и черешката на тортата – великолепна коледна пъстроцветна елха, висока повече от 12 метра.

„За да отпразнуваме събитието както подобава, Оркестър Габрово ще ни покани на танц от откритата сцена на площада, а Веселяците ще ни отведат в коледния град, който строим в Градинката с мечето, за да запечатаме спомена в снимка.

На път за там може да се отбиете на коледния базар, за нещо вкусно, оригинално или практично. Петте къщички ще работят за вас още от сутринта. Не пропускайте този ден – 10-ти декември, 2018 година!“, споделят от администрацията на кмета.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

  • Имам предложение.Тъй като е изкуствена да я облечем с един презерватив.Хем по габровски хем поучително

  • Гиди мръсни комунисти! Превзеха и Европата вече! Не ги е срам! Вижте ги какво правят :

    Общественият транспорт в Люксембург става безплатен

    Люксембург става първата държава в света с напълно безплатен обществен транспорт, съобщи „Гардиън“. От следващото лято всички влакове, трамваи и автобуси в страната стават безплатни, обяви премиерът Ксавие Бетел, който днес положи клетва като министър-председател втори мандат начело на коалиционно правителство, в което участват и зелените.

Напиши коментар