Крими, Новини|28.11.2018 11:44

Очна ставка и преразпит на свидетел по делото за смъртта на Деси и бебето

снимка: Административна прокуратура – Велико Търново

Пред Окръжен съд – Габрово продължава разглеждането наказателно дело от общ характер, за причинена смърт на родилката Десислава Манолова и на новороденото й бебе, поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Подсъдими по делото са двама лекари от габровската болница, обвинени от Окръжна прокуратура – Габрово в това, че през 2013 г., при упражняване на лекарска професия, а единият от тях и като завеждащ отделение в лечебното заведение, нарушили разпоредби на Закона за здравето и други подзаконови актове, регламентиращи дейността им, с което причинили смъртта на новородено бебе и на майката на детето, починала по-късно в болница в Плевен.

В хода на заседанието проведено на 26 ноември т.г. беше разпитан един свидетел, след което съдебното следствие продължи с изслушване на обясненията на подсъдимите.

Предвид посочени от тях нови факти и обстоятелства и с оглед задължението на съда за разкриване на обективната истина по делото бе допуснат преразпит на свидетел, както и очна ставка на същия с подсъдимата С.К. Да свидетелства по делото ще бъде призован и още един лекар от болницата в Плевен.

Съдът остави без уважение исканията на част от защитниците за допускане на нова съдебно-медицинска експертиза, както и за изискване на още писмени доказателства от болницата в Габрово.

Следващото заседание по делото е насрочено 7 януари 2019 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар