Новини, Политика|22.11.2018 9:21

Чешкият посланик се срещна с областния на Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

Чешкият посланик Н.Пр. Душан Щраух се срещна с областния управител на Габрово Невена Петкова. Тя представи пред дипломата особеностите на региона, икономическия облик, възможностите за туризъм и инвестиции и обясни, че се търсят различни начини за развитие, като една от приоритетните области за Габрово са високите технологии.

Представени бяха още фирмите, които очертават индустриалния облик на област Габрово, Техническият университет и развойната дейност, която осъществява той.

Широкият спектър от производства в региона и завоюваните постижения направиха силно впечатление на посланика, който беше категоричен, че Габрово има много какво да покаже, информираха от областната администрация.

Обсъдена беше възможността при следваща визита на Негово превъзходителство да се посетят на място различни фирми заедно със заместник – посланика и директора на Чешката агенция за подпомагане на търговията CzechTrade, за да се направят най-добри предложения за двустранни бизнес отношения.

В рамките на визитата Негово превъзходителство Душан Щраух разгледа и детската изложба „Моят безопасен път до училище“, разположена в сградата на Областната администрация, която представлява своеобразен апел към всички участници в движението да бъдат внимателни и толерантни на пътя.

снимка: Областна администрация – Габрово

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар