Новини|16.11.2018 15:51

Кметът инспектира строителството на най-големите обекти (снимки)

снимка: Община Габрово

Кметът на Габрово Таня Христова инспектира, преди края на строителния сезон, изпълнението на най-големите инфраструктурни обекти в града, информираха от общинската администрация.

снимка: Община Габрово

В квартал Младост, който се благоустроява със средства от общинския бюджет, е положен първият пласт асфалт в обхвата на целия обект. 50% от окончателния слой асфалтобетон също е готов.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Почти всички тротоарни настилки в квартала са изпълнени. Изградени са трасетата към предвидените нови електрически стълбове и се работи по ремонта на старата електрическа мрежа. Започна и израждането на предвидените две нови детски площадки.

снимка: Община Габрово

В района на ЖП гарата, където се извършва реконструкция на кръстовището и гаровия площад, са изпълнени всички трасета на новото улично осветление, дъждовната канализация е готова.

снимка: Община Габрово

Подменени са водопроводите в района на площада от страна на ВиК – Габрово. Осигурени са всички преминавания на водопроводи и захранвания, необходими за фонтана и бъдещата автоматизирана поливна система. Изпълняват се фундаментите за новите стълбове от уличното осветление.

снимка: Община Габрово

Над 50 % от тротоарните настилки са готови. Извън обхвата на транспортното кръгово кръстовище, в района на самия предгаров площад са изпълнени асфалтовите настилки без последния – износващ пласт плътен асфалтобетон. Ще бъдат възстановени участъците около бордюри и пресичанията на главните пътища.

Предстои изпълнението на транспортния кръг на кръстовището, като в края на месеца ще бъде монтирана част от вертикалната сигнализация, след което ще се премине към кръгово движение.

снимка: Община Габрово

В пешеходния подлез при кръстовището на ул. „Д-р Никола Василиади“ с ул. „Брянска“ пред Дома на хумора и сатирата са изпълнени гранитната настилка, облицовките на входовете, мазилките по стените и таваните. Предстои монтаж на асансьорните платформи и оформяне на видимата им част, работи се по осветлението на съоръжението.

снимка: Община Габрово

В пешеходния подлез при кръстовището на ул. „Д-р Никола Василиади“ с ул. „Стефан Караджа“ при автогарата в Габрово са завършени конструкциите на асансьорните шахти, работи се по настилките, облицовките, мазилките, както и по отводняването на съоръжението.

Обектите следва да бъдат завършени до началото на 2019 г., но се полагат усилия за скорошно завършване на дейностите в галериите на двата подлеза, което би осигурило възможност за безопасно и безпрепятствено преминаване на пешеходци през тях, без това да затруднява процеса на инсталиране на автоматичните платформи за майки с колички и хора с увреждания.

снимка: Община Габрово

Напредва и преустройството на автобусната спирка „Рачо Ковача“ в „джоб“. Всички видове работи по конструктивната част, асфалтовите работи, включително хоризонталната маркировка са изпълнени. Ремонтиран и възстановен е парапетът в участъка на конзолата. Престои монтаж на автобусната спирка и облицовките на видимата част на конзолата.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

Напиши коментар