Свържи се с нас

Новини

Николай Григоров, БСП: Пир по време на чума!

Published

on

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Нормално ли е да се открива карнавалното време от „пасарелката над Янтра“, като на 150 метра гражданите са излезли на улицата да протестират срещу начина на управление, качеството на живот, ниските заплати и високите цени? Наглостта и цинизмът на Община Габрово надминаха себе си!

Този коментар направи пред журналисти областният председател и общински съветник от БСП – Габрово Николай Григоров. Той определи двете паралелно проведени в неделя събития като „пир по време на чума“.

снимка: Община Габрово

„Да се издигат карнавални лозунги, от рода на „В кочина живеем, но да се смеем, само ние го умеем!“, е цинично“, избухна Григоров и запита кои са „прасетата, живеещи в кочината“. „Бялата сграда на Общината кочина ли е?“, недоумява лидерът на социалистите.


Николай Григоров отбеляза, че двете събития в Габрово: протестът на хората и обявяването на карнавалното мото, ярко контрастират.

„Кой въобще допусна това безумие? Да се демонстрира едно приповдигнато изкуствено настроение при откриването на карнавалния сезон, където едни хора се радват, а други да протестират на 150 метра, е нагло. На какво се радват, на бедността, мизерията или унижението?“, продължи с критиките си към управляващите в Габрово той.

снимка: Момчил Стефанов

Областният председател на БСП  – Габрово обяви, че левицата подкрепя протестите на хората, но отрече социалистите да имат нещо общо с организирането им.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

9 коментара

9 Comments

 1. Гербодругарката Т.Христова е доста над нещата – придобила е пари спокойно да живеят поне още две поколения след нея.От благодарност/и с протекцията на фъфльото-любовник / ще я пратят в чужбина със солидна заплата в евро ,детенцето и ще го “ приемат“ в елитен унивеситет със стипендия.Защо да не се хили като ряпа???На нея всичко и е наредено до края на животеца и.Да му мислят „тъпите“ габровци дето я наредиха за втори път на тази хранилка как ще жвеят с толкова мангали,водни цикли и падащи пасарелки.За такива като тази няма нито затвор,нито някакво наказание …Такива като тая са с морала на евтина магистралка …

 2. Ъ?

  14.11.2018 at 13:43

  Т.Х. и морал??? Точно тая изобщо за морал не е и чувала.Съсипа цял град само за ди си начеше … и добре и платиха за тая работа.Дано дъщеря и може да чете…..

 3. габроВЕЦ

  14.11.2018 at 14:42

  Ми весело и е на жената! Сметките и пълни,красатата – начесана!Косата – жълта като на евтина кYрва.С две думи – всичко и е наред.

 4. Нали знаете как се казва на жена,която се „продава“ за пари? Е, тая го прави за мнооооооооого пари.

 5. Георги Иванов

  14.11.2018 at 15:11

  Григоров е некадърен комунист. Сравнително млад но сбъркан. Завистлив и злобен. Никога повече няма да ползва служебен GSM.Даже неговите комунисти не го искат. Нещастен боклук. И престанете да триете постовете ми.

 6. Това е типично герберско поведение ала физкултурника-идиот.

 7. Петя

  16.11.2018 at 8:09

  Точно пък ти Николай Григоров ли ще говориш за морал?! Цял живот си на хранилка…Ту от Държавата, ту от Общината…Иии живота няма да спре, защото от БСП организирате и режисирате протести, за да се докопате пак до властта!

 8. Значи ли, че господина или неговата партия, ако иде на власт ще отмени карнавалните събития, докато цъфнем и вържем? Ако да да си го заяваи в платформата догидина за изборите!и

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Култура

Отличиха събитието в областта на културата на онлайн церемония (Видео)

Published

on

На 1 април, но не на шега, на специална церемония, излъчена в интернет, бяха обявени победителите и връчени наградите от ежегодния конкурс „Събитие на Габрово в областта на културата за 2019-та“, организиран от Народно читалище „Будителите 2017“.

Тазгодишното издание се провежда за шеста поредна година. Онлайн церемония бе водена от актьора в Драматичен театър „Рачо Стоянов“ Светослав Славчев, който заедно с журналиста, кореспондент на Българското национално радио за Габрово, Велина Махлебашиева оповестиха имената на призьорите.

Победителите в конкурса бяха избрани от публиката и 7-членно жури, съставено от представители на местната културна общност. Тази година определени двама победители в надпреварата.

Най-голям брой от гласовете на публиката получи осмото издание на магичена „Златна котка 2019“, организирано от Куик Хендс Проджект. Наградата на илюзиониста Йордан Белев връчи миналогодишният победител на „Събитие на Габрово в областта на културата“ цигуларката Даниела Данис от Габровския Камерен оркестър.

Овациите на журито в тазгодишния конкурс отидоха при Дома на хумора и сатирата за техния пърформанс и изложба „Нонумент“, насочващи вниманието на публиката към паметника „Бузлуджа“. Наградата получи Маргарита Доровска, директор на Веселата къща.

По време на онлайн церемонията беше отличен и творецът Адриан Новаков, години наред работещ за утвърждаването на марката Габрово, изпод чиито ръце са излезли котките на покрива на ДХС, четящото момче до паметника на Ран Босилек и образа на габровския индустриалец Пенчо Семов.

Скулпторът е автор и на фигурите на Пенчо Славейков в Трявна и Милано. Негово дело е и пластичното изображение на националния герб, което увенчава Народното събрание и Президентството. Негов е и барелефа на Георги Раковски пред българското училище в Делхи. През 2019 година той представи своя юбилейна изложба.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Едноличните търговци внасят осигурителни вноски до 30 юни

Published

on

До 30 юни се удължава срокът за деклариране и внасяне на окончателните социални и здравни осигурителни вноски за едноличните търговци, включително плащащи патентен данък и за земеделските стопани, избрали да се облагат като еднолични търговци, информираха от офиса на НАП в Габрово.

До края на юни, заедно с годишната си данъчна декларация, те трябва да подадат и декларация образец № 6 с общия размер на дължимите за предходната година осигурителни вноски.

За останалите самоосигуряващи се лица, срокът за деклариране и внасяне на окончателните осигурителни вноски за 2019 г. остава 30 април 2020 г. Габровските данъчни напомнят, че подаването на данъчните и осигурителни декларации и документи, както и плащането към бюджета могат да се извършват чрез портала за е-услуги: https://inetdec.nra.bg/ – с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП.

НАП – Габрово съветва клиентите си да отложат посещенията си в офис на ведомството до преустановяването на извънредното положение, като дотогава използват електронните услуги.

Структурите на НАП продължават да работят и да обслужват клиенти при допълнителни мерки за защита и постоянна дезинфекция на помещенията. Подробна информация за данъчните и осигурителни правила по време на извънредното положение е достъпна в специална рубрика на сайта на НАП – https://nap.bg/page?id=762.

Информационният център на НАП отговаря на въпроси на клиенти на телефон: 0700 18 700 от 8.30 часа до 18.00 часа в делнични дни на цена, според тарифите на съответния оператор.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Правителството иска още месец извънредно положение

Министерският съвет реши да предложи на Народното събрание удължаване срока на обявеното извънредно положение.

Published

on

Извънредното положение в България да бъде удължено още с един месец, до 13 май. Това ще предложи Министерският съвет на Народното събрание.

„България се бори с всички възможни усилия за ограничаване на разпространението на заразата с Ковид-19, като измеренията на кризата все още не могат да бъдат оценени и прогнозирани.

Натискът върху здравната система може да бъде намален единствено чрез удължаване на сроковете и мерките за социална изолация и за борба с пандемията за да бъде ефективно овладяна. Тези действия се потвърждават и от данните и препоръките на Националния оперативен щаб, създаден със заповед на министър-председателя.

Броят на случаите на COVID-19 в страните от Европейския съюз/Европейското икономическо пространство и Обединеното Кралство Великобритания и Северна Ирландия през последните дни рязко нарасна и надхвърли почти петкратно нивото на епидемично разпространение в Китай и трикратно заболелите в САЩ.

Това определя Европа като най-засегнат от новия коронавирус континент. На база данните на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията, рискът от повсеместно разпространение на Ковид-19 за последната седмица се определя като умерен за общността и много висок за рисковите групи от населението – лицата над 60 г. и лицата с хронични заболявания.

Рискът би се запазил като умерен през следващите седмици, единствено ако се прилагат строги и ефективни противоепидемични мерки в отделните държави-членки на ЕС.

Експертното заключение показва, че през следващите няколко седмици здравните системи на държавите-членки ще достигнат максимално натоварване на наличния си капацитет. По тази причина Министерският съвет предлага на Народното събрание удължаване на извънредното положение в страната.

Проектът на правителственото решение, с което се предлага удължаване на срока на извънредното положение, беше внесен от министъра на здравеопазването като допълнителна точка на днешното заседание на Министерския съвет“, са мотивите на правителството за удължаване на срока на извънредното положение у нас.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица