Новини, Политика|07.11.2018 14:52

Алекс Згрипаров, МСДС: Младите са двигателят на България, а всеки ден ги губим!

Председателят на младежкото СДС в област Габрово Алекс Згрипаров

Алекс Згрипаров е председател на младежкото СДС в област Габрово. Роден е на 6 май 1994 г. Завършил е „Туризъм“ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. В монета управлява семеен бизнес в сферата на туризма.

 – Какво ви накара да станете част от СДС?
– От малък съм закърмен с идеите на СДС с неговата идеология, която през годините успях да разбера и тя съвпадна с моите разбирания за политика.

– Кой, според вас е най-големият успех на СДС в годините назад?
– Най-големите успехи на СДС през годините са успешната подготовка и влизането в Европейския съюз, както и въвеждането на Валутния борд, който и до ден днешен е стабилизатор на икономиката ни.

 – Кои трябва да са основните приоритети на СДС в момента, според вас?
– Според мен основните приоритети на СДС в момента са изграждането/обновяването на местните структури в цялата страна и намирането на правилната кауза, която да бъде притегателната точка както за нови, така и за стари будни седесари и млади хора като мен, защото това е правилната дългосрочна стратегия.

– Около какви каузи трябва да се обединят младите в СДС?
– Основна кауза на младите в СДС е предлагането на методи за подобряване стандарта на живот на младите хора в страната, за да може все повече от тях да остават тук. Младите са двигателят на България, а всеки ден ние ги губим заради липсата на икономическа перспектива.

– Какво е вашето виждане за възраждането на СДС?
– Възраждането на СДС е основано на обща единна визия, с ясни очертани възгледи, разграничаващи ни от всички леви и центристки партии, за да може хората да припознаят нас като единствената нормална алтернатива. Десните избиратели са взискателни и искат от нас ние да бъдем на висотата на очакванията им. Изисква се много работа от нашето ръководство, но само чрез личен пример ще мотивират и местните лидери да участват в този процес. Нужно е последователно развитие на СДС. Разбираме, че това изисква време, но аз мисля, че това е пътят за да бъде СДС силна партия.

– Как се вписват младите хора в процеса на възраждане на СДС?
– Младите, според мен, ще са основата при възраждането на СДС. Както посочих и по-горе ние можем да бъдем двигателят, който да движи целия този процес. Просто трябва да бъдем подкрепени и насочени, както и да се положат усилия за обучаването на младите в партията. Така ще се превърнем в силен и ценен актив, която всяка една организация иска да има.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар