Свържи се с нас

Новини

Алекс Згрипаров, МСДС: Младите са двигателят на България, а всеки ден ги губим!

Published

on

Председателят на младежкото СДС в област Габрово Алекс Згрипаров

Алекс Згрипаров е председател на младежкото СДС в област Габрово. Роден е на 6 май 1994 г. Завършил е „Туризъм“ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. В монета управлява семеен бизнес в сферата на туризма.

 – Какво ви накара да станете част от СДС?
– От малък съм закърмен с идеите на СДС с неговата идеология, която през годините успях да разбера и тя съвпадна с моите разбирания за политика.

– Кой, според вас е най-големият успех на СДС в годините назад?
– Най-големите успехи на СДС през годините са успешната подготовка и влизането в Европейския съюз, както и въвеждането на Валутния борд, който и до ден днешен е стабилизатор на икономиката ни.

 – Кои трябва да са основните приоритети на СДС в момента, според вас?
– Според мен основните приоритети на СДС в момента са изграждането/обновяването на местните структури в цялата страна и намирането на правилната кауза, която да бъде притегателната точка както за нови, така и за стари будни седесари и млади хора като мен, защото това е правилната дългосрочна стратегия.

– Около какви каузи трябва да се обединят младите в СДС?
– Основна кауза на младите в СДС е предлагането на методи за подобряване стандарта на живот на младите хора в страната, за да може все повече от тях да остават тук. Младите са двигателят на България, а всеки ден ние ги губим заради липсата на икономическа перспектива.

– Какво е вашето виждане за възраждането на СДС?
– Възраждането на СДС е основано на обща единна визия, с ясни очертани възгледи, разграничаващи ни от всички леви и центристки партии, за да може хората да припознаят нас като единствената нормална алтернатива. Десните избиратели са взискателни и искат от нас ние да бъдем на висотата на очакванията им. Изисква се много работа от нашето ръководство, но само чрез личен пример ще мотивират и местните лидери да участват в този процес. Нужно е последователно развитие на СДС. Разбираме, че това изисква време, но аз мисля, че това е пътят за да бъде СДС силна партия.

– Как се вписват младите хора в процеса на възраждане на СДС?
– Младите, според мен, ще са основата при възраждането на СДС. Както посочих и по-горе ние можем да бъдем двигателят, който да движи целия този процес. Просто трябва да бъдем подкрепени и насочени, както и да се положат усилия за обучаването на младите в партията. Така ще се превърнем в силен и ценен актив, която всяка една организация иска да има.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Удължават действието на административните актове

Удължава се действието на административните актове, изтичащо по време на извънредното положение.

Published

on

Община Габрово уведомява всички граждани, че съгласно чл.4, т.2 от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г., ce удължaвa дeйcтвиeтo нa aдминиcтрaтивнитe aктoвe, изтичaщo пo врeмe нa извънрeднoтo пoлoжeниe c 1 мeceц, считано oт oтмянaта нa извънрeднoтo пoлoжeниe.

Тази разпоредба важи и за предоставянето на административни услуги по смисъла на §1, т.1, 2 и 3 от Закона за администрацията, включително и решенията по Закона за достъп до обществена информация.

Община Габрово предоставя административни услуги своевременно, но е възможно забавяне поради необходимостта от спазване на предписаните противоепидемиологични мерки, във връзка с обявеното извънредно положение.

Припомняме, че заявления за услуги, жалби и сигнали могат да се подават по електронна поща на gabrovo@gabrovo.bg, mdt@gabrovo.bg или на телефони 066/818 400 и 066/ 804 775.

От администрацията на кмета апелират заявяване, заплащане и получаване на административна услуга да се осъществява чрез електронните услуги, в частта Местни данъци и такси и ГРАО, обявени на официалната страница на Община Габрово.

Задълженията към Местни данъци и такси могат да се заплатят по електронен път оттук, а останалите услуги могат да бъдат заявени, заплатени и получени чрез лицензирани пощенски оператори. Повече информация можете да намерите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Задържаха под стража рецидивист след кражба

Published

on

Съдът уважи искане на Районната прокуратура в Габрово, като взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на рецидивист за извършена кражба от частен имот. Делото се гледа чрез видеовръзка по скайп, между съдебната зала и задържаното лице и адвоката му в помещение на ареста.

Прокуратурата е привлякла С.Е. в качеството на обвиняем по досъдебно производство за това, че в периода от 18 до 20 март, от имот в габровското село Малини, при условията на опасен рецидив, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, чрез използване на техническо средство. Крадецът отнел чужди движими вещи – 180 метра ел. проводници и един меден котел, без съгласието на собственика с намерение противозаконно да ги присвои.

Съдът прие доводите на прокуратура, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че С. Е. е извършил престъплението, за което е предвидено наказание лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Съществува реална опасност лицето да се укрие и да извърши ново престъпление, поради което взе мярка за неотклонение задържане под стража. Определението на съда подлежи на обжалване пред ОС – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Нова промяна в курсовете на обществения транспорт

Published

on

От днес, 27 март, във връзка с обявеното извънредно положение, Общински пътнически транспорт добавя нови 12 курса по вътрешноградска линия №34, обслужваща направлението Шиваров мост – Техномат.

Поради намален пътникопоток се редуцират с 6 курса следните направления:
Линия №8, отпадат два курса в работни дни, в часовете 9:45 и 13:05;
Линия №13, отпадат два курса в почивните дни, в часовете 5:05 и 6:30;
Линия №31, отпадат два курса, в часовете 5:25 /събота и неделя/ и 17:25 /само в неделя/.

Междуселищните курсове, както и тези до Велико Търново в почивните дни, изцяло се спират, а за Севлиево в събота и неделя се редуцират.

С новото разписание може да се запознаете оттук.

Общински пътнически транспорт ежедневно анализира движението и пътникопотока по линиите, които обслужва и при промяна в ситуацията има готовност да реагира адекватно и да възстанови курсове, ако това се налага.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица