Новини|06.11.2018 9:35

Започва ремонтът на вътрешното отделение на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“

снимка: Община Севлиево, Архив

Тази седмица започва ремонтът на Вътрешно отделение в сградата на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево. Той ще се реализира със средства от проект „Красива България“ и Община Севлиево.

В рамките на проекта се предвижда ремонт и рехабилитация на помещенията в отделението, електрическата и ВиК инсталации, информираха от администрацията на кмета.

Към момента отделението разполага с 10 болнични стаи, 6 кабинета, 4 тоалетни, две от които с бани, 2 стаи за почивка и трапезария.

снимка: Община Севлиево

Проектът предвижда преустройство, с което отделението ще придобие следния вид: 12 болнични стаи със самостоятелни тоалетни, 2 болнични стаи за интензивно лечение, лекарски кабинет, сестринска стая, кабинет дежурен лекар, кабинет дежурна сестра, ехокардиографски кабинет, функционален кабинет, манипулационна, кабинет за технически сътрудници и две помещения за съхранение на медикаменти, бельо и инвентар.

Всички помещения ще бъдат изцяло обновени и модернизирани. Поради изчерпване функцията на трапезарията, същата ще се преустрои в две стаи за интензивно лечение.

Всички нови стени ще се изградят от гипс-картон върху метална носеща конструкция.

Подовете на помещенията ще са настлани както следва: в коридора ще се запази съществуващата мозайка, в болничните стаи и кабинетите ще бъде поставен линолеум, а в баните – теракота. Стените ще се шпакловат и боядисат с латекс.

В баните ще се облицоват на височина 2 метра с фаянс. Ще се направят и окачени тавани във всички помещения.

снимка: Община Севлиево

Вратите на болничните стаи ще се разширят до размери 110 см на 200 см с цел безпроблемно минаване на носилки и колички. По вратите ще се монтират ъглови предпазни лайсни.

Инсталациите пък ще се изпълнят в съответствие с проектите по части електро и ВиК и ще се свържат със съществуващите електропреносна, водопроводна и канализационна мрежи.

В рамките на три месеца Вътрешно отделение в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ ще придобие изцяло нов и модерен вид, за да обслужва по-добре нуждите на пациентите от Община Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар