Новини|30.10.2018 17:05

Министър Аврамова дойде неподготвена в Габрово

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова дойде в Габрово неподготвена по теми от нейната компетенция, вълнуващи местните хора.

Тази тъжна констатация може да бъде направена, тъй като се оказа, че МРР – министърът не знае коя отсечка от пътя Дряново – Габрово – Шипка – Казанлък, част от републиканската пътна мрежа (РПМ) на територията на област Габрово, ще бъде ремонтирана догодина за 6 580 000 лева с държавни средства.

Въпреки, че само преди дни министър Аврамова лично отговори на въпрос, зададен от габровски народен представител, относно състоянието на пътната мрежа в Габровско и плановете на МРРБ за ремонти на основни пътни артерии, днес (30 октомври) пред журналисти Аврамова не успя да даде конкретен отговор за 11-километровия участък от пътя, който ще бъде рехабилитиран през 2019 г.

Нечувана некомпетентност, неспособност и шаблонен отговор „изпратете въпроса си на имейл-а“, получи репортер на „Габрово Нюз“ при опит да научи повече конкретика, във връзка с готвения бъдещ ремонт на републиканска пътна мрежа в нашата област.

„Така по спомен, няма да мога да конкретизирам. Мога да ви дам допълнителна информация, но съгласете се, че в България са толкова много пътища и отсечки с километри, които ежедневно минават през мен като информация. Конкретно ще ви дам допълнителен отговор, но като не го помня наизсуст… за което моля да бъда извинена“, коментира министър Петя Аврамова.

Ще припомним, че в отговора си до народния представител, министър Аврамова заявява, че 202,82 км от РПМ в нашата област са в лошо състояние, от общо 503,74 км, стопанисвани от Агенция „Пътна инфраструктура“ към МРРБ. По данни от извършена проверка към 15 септември т.г. в отлично състояние са 39,42 км, добро е състоянието на 123,19 км, задоволително – 94,7 км, а в лошо – 202, 82 км.

„По наша информация състоянието на пътните настилки, банкети и отводнителни системи, Габрово не е от областите, в които има добро съотношение на добри пътища и лоши. Напротив. Над 200 км от РПМ не са в добро техническо състояние. Приоритизираме пътищата във всяка една област. Най-тежките участъци и най-натоварените, като пътникопоток на транспортни средства, ще бъдат заложени в програмата на Агенцията за 2019 г.“, коментира още Аврамова.

Същият отговор „пратете въпроса си на имейла“ получихме от МРР-министъра и на наше питане, свързано със състоянието на пътен възел „Поповци“.

Пред медиите министърът на регионалното развитие и благоустройството не успя да даде отговор още и на въпрос, по отношение на това кога габровският язовир „Христо Смирненски“ ще бъде завирен в пълния си обем.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

4 коментара

Напиши коментар