Свържи се с нас

Новини

Съветниците учредиха право за строеж на сграда до новия пешеходен мост

Published

on

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Общинските съветници взеха решение да се учреди възмездно право на строеж, чрез публично оповестен конкурс, върху поземлен имот – общинска собственост.

Имотът се намира на ул. „Дунав“ в близост до новооткрития пешеходен мост, в първа зона на Габрово, на границата с идеалния градски център.

Той е отреден за жилищно строителство и обществено обслужване. Отстъпеното право на строеж може да бъде с разгъната застроена площ 4 200 кв. м., средно застрояване, с максимална височина до 15 м.

снимка: Община Габрово, Архив

Задължителните условия за провеждането на конкурса са: начална конкурсна цена от 621 600 лв., като от нея трябва да се плати минимум 50% в лева, а равностойността на остатъка от предлаганата цена – в обекти в бъдещата сграда.

Сборът от предложената цена и стойността на обектите, предоставяни в собственост на Общината, не може да бъде по-малък от цената на правото на строеж.

Местният парламент подкрепи още предложението да се извърши продажба чрез публичен търг с явно наддаване на кафе-клуб, който е частна общинска собственост.

Имотът се намира на партерния етаж в жилищен блок на ул. „Македония“ 1, в първа зона на Габрово и представлява самостоятелен обект в сградата със застроена площ 112.00 кв. м. и отстъпено право на строеж.

Началната тръжна цена след експертна оценка от вещо лице и съобразно данъчната оценка на имота, е определена на 64 330 лв. за обекта заедно с правото на строеж.

Прието беше и предложение за продажба на още един имот – частна общинска собственост, чрез публичен търг с явно наддаване.

Имотът представлява гараж – самостоятелен обект, на ул. „Селимица“ 4 в кв. Русевци в Габрово. Той е със застроена площ 20.00 кв. м. и се продава заедно с отстъпеното право на строеж при начална тръжна цена в размер на 7 680 лв.

При продажбите на двата имота – „кафе-клуб“ и „гараж“, купувачите им дължат всички данъци и такси по сделките, като трябва еднократно да изплатят цената за имотите в едномесечен срок от влизането в сила на заповедта на кмета на община Габрово за определяне на купувач.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Военното окръжие в Габрово отбелязва 70 години

Published

on

В началото на месец септември Военното окръжие в Габрово ще отбележи 70 години от създаването си.

Благодарствено писмо за съвместната работа, плакет и албум „140 години Военни окръжия“ подари началникът на Военно окръжие – Габрово подполковник Кристиян Гранджан на кмета на Габрово Таня Христова и нейните заместници.

Те са посветени на честването. Точната дата е 1 септември 1950 г., а годишнината ще бъде отбелязана тогава и с поднасяне на цветя на Паметника на загиналите във войните 1912 – 1918 година, пред Консултативна поликлиника.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Шампионска титла за Християн Стоянов

Маргарита Радева със сребро, бронз за Девора Аврамова

Published

on

Трима габровски лекоатлети завоюваха призови места от проведения на Националния стадион „Васил Левски“ шампионат за мъже и жени, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Световният шампион за хора с физически увреждания Християн Стоянов триумфира в традиционната си дисциплина 1500 метра.

При дамите на 3000 метра с препятствия Маргарита Радева от АК „Орловец 93“ спечели среброто. На 5000 метра габровска лекоатлетка Девора Аврамова, състезаваща се с екипа на „Берое“ (Стара Загора), спечели трето място.

Цялата статия за представянето на габровските атлети можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Режим на водата в още две габровски села

Published

on

Поради намаляване дебита на водоизточниците за питейно-битово водоснабдяване, със заповед на кмета на Община Габрово Таня Христова бе утвърдено режимно водоснабдяване на селата Междени и Узуните.

Водоснабдяване във високата част на Междени ще има на четни дати, а в ниската част на селото – на нечетни дати.

Режимът на Узуните е същият – вода ще има на четни дати във висока част на селото и на нечетни дати – в ниската част.

Забранява се ползването на питейна вода за напояване, поливане на зелени площи, миене на улици, тераси, моторни превозни средства, пълнене на басейни и др. за посочените села.

В случай на задълбочаване на кризата, режимът ще бъде променен. Контрол по изпълнение на заповедта е възложен на кметския наместник и общински инспекторат.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица