Новини|23.10.2018 15:42

Изложба с комикси в Деня на Белгия в Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

Знаете ли, че Белгия е страната с най-утвърдени традиции в изкуството на комикса в Европа? Чували сте за Смърфовете, нали? Легендарното анимационно филмче, което се превърна в хитов филм по големите екрани и зарадва, както малките си почитатели, така и големите, тази година отбелязва 60 години от появата си.

Всъщност назад в годините Смърфовете са били комикс и тяхната родина е Белгия. Както те, така и някои от най-обичаните и известни комиксови герои са създадени именно там.

Ето защо едно от най-атрактивните за туристите места в страната е специален център за комикси, който е създаден в Брюксел. Там спокойно може да прекарате един цял ден в читалнята, където да се поровите сред оригиналните рисунки на любимите Ви комикс герои.

снимка: Областна администрация – Габрово

Може да отидете и да видите на място, а може да дойдете в Габрово на 28 октомври в Галерията и да разгледате изложбата с корици на комикси и то докато похапвате вкусен белгийски шоколад.

Изложбата “Звездните мигове на белгийския комикс” е лично предоставена от посланика на Кралоство Белгия у нас Н.Пр. Франсоа Бонтан. 32 табла, които ще ни докажат, че комиксът е истинска институция.

„Бъдете с нас в неделя точно в 15 часа, когато Негово превъзходителство ще представи Кралството на комиксите.“

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар