Новини, Политика|19.10.2018 14:15

Борисов и Медведев обсъдиха в Брюксел газовия хъб „Балкан“

снимка: Пресцентър Министерски съвет

Министър-председателят Бойко Борисов и премиерът на Руската федерация Дмитрий Медведев обсъдиха засилването на партньорството между двете страни в сферата на енергетиката и туризма. Двамата правителствени ръководители разговаряха в рамките на 12-ата среща на върха Азия – Европа (АСЕМ) в Брюксел, която тази година се домакинства от ЕС.

По време на срещата беше обсъдено задълбочаването на отношенията в енергийния сектор между двете страни, информираха от правителствената пресслужба.

„Обменихме мнения за възможностите на нашия газов хъб „Балкан“, където да привлечем газ и от терминала в Гърция, и от Черно море. Започва и трети сондаж в блок „Хан Аспарух“. Ще имаме възможности от много посоки да постъпва газ в газовия хъб“, заяви още българският премиер.

снимка: Пресцентър Министерски съвет

Бойко Борисов и Дмитрий Медведев отчетоха ръст на руските туристи в страната ни тази година. „Вече се върнаха руските туристи в България. Предстои работа на смесената комисия през октомври в Москва“, допълни българският премиер.

Двамата правителствени ръководители изразиха задоволство и от активизиране на двустранното партньорство през последните години в търговско-икономическата сфера.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Коментар

  • Спряхми Южен Паток, спряхми Белени!!!
    Изпълнихме всички заповеди от Козяк!!!!
    Сига протестърити ша са въргалят пак на Орлов мост и ша квичат Фустафкъ, щоту пуснах Турски Паток и Белени!
    Не съм ли умна мутра????

Напиши коментар