Новини, Политика|19.10.2018 9:33

Министърът на отбраната награди общественици за активна военнопатриотична дейност

снимка: mod.bg

На тържествена церемония снощи, 18 октомври, министърът на отбраната Красимир Каракачанов връчи юбилеен медал „100 години Първа световна война“ на 19 общественици от община Габрово.

снимка: Община Габрово

Медалът се присъжда за активна военнопатриотична дейност и безвъзмездна работа при осъществяването на Мемориални комплекси „Стена на Храбростта“ в градовете Трявна и Плачковци.

снимка: Община Габрово

„Благодаря на тези хора и на техните приятели за това, че полагат усилия, за да направят нещо полезно за запазването на българската национална памет за бъдещите поколения“, каза министър Каракачанов в обръщението си към наградените.

снимка: Община Габрово

Инициативната група е събрала чрез продажба на книги 4000 лв., останалите средства за изграждането на Мемориалите са отпуснати от Министерството на отбраната и община Трявна.

снимка: Община Габрово

Преди официалната церемония министър Каракачанов се срещна със заместник-кметовете Нела Рачевиц и Климент Кунев, и подп. Кристиян Гранджан, началник на Военно окръжие – Габрово.

По време на срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с възможностите, които предлагат висшите военни училища на младите хора, бъдещата им реализация на пазара на труда и опазването на обществения ред и сигурност.

снимка: Община Габрово

Днес, 19 октомври, министър Каракачанов, заедно с кмета на Габрово Таня Христова, ще открият международното състезание COMMANDO CHALLENGE 2018, посветено на петимата български военнослужещи, загинали преди 15 години при атентата срещу база „Индия“ в Кербала, Ирак.

Състезанието започва в 9.00 ч. и ще продължи до събота, 20 октомври, на тактическия полигон на „Алфа Метал“ в района на с. Мичковци, Габровско. Събитието е отворено за граждани.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

Напиши коментар