Свържи се с нас

Новини

Габрово с предложение за екологични политики чрез отворени иновации

Внесен е проект за екологични политики чрез отворени иновации

Published

on

снимка: Община Габрово

Община Габрово внесе за оценка проектно предложение за въвеждане на отворените иновации като метод за повишаване на гражданското участие в процесите на формулиране, изпълнение и мониторинг на екологични политики на местно ниво. Новината за медиите съобщи Миглена Въгленова – главен експерт „Публичност и визуализация“ в администрацията на кмета.

Стойността на иновативната разработка е 89 255,61 лв., а срокът за изпълнение – 24 месеца. Искането за безвъзмездно финансиране е по Оперативна програма „Добро управление“ 2014 – 2020 г.

Идеята на проекта „АдмИНОВА“ е да се създаде среда, която ще подобри връзката между администрацията, гражданите и бизнеса при формирането на публични екополитики. За целта е предвидено изпълнението на седем високо ефективни дейности.

Ще бъде направен анализ и препоръки за подобряване на процесите по предоставяне на услуги, ще се изработи модел за отворена администрация и открито управление. Планирани са съвместни дейности между бизнеса, неправителствените организации, гражданите и общинската администрация.

Ползите от предложения модел ще бъдат разяснени в четири информационни кампании, няколко кръгли маси и обществени обсъждания, както и голяма заключителна конференция.

В рамките на проекта ще се изгради онлайн инструментариум на принципа на отворените иновации, който ще е основен комуникационен канал между администрацията и гражданите. Резултатите от проекта ще могат да се приложат и в други общини и администрации от страната.

Като партньори в изпълнението на дейностите са привлечени Сдружение „Асоциация за социална отговорност и регионални инициативи“ и Фондация „Приложни изследвания и комуникации“.

Двете организации имат опит в областта на иновациите и трансфера на ноу-хау, социалното предприемачество, информационните технологии и устойчивото развитие.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

2 Comments

  1. ифо

    18.10.2018 at 11:42

    Обявявам си гъзъ на публичен търг с явно наддаване. Гъзът се намира на ул. Крум Попов №1. Началната тръжна цена е 24 цента.
    Тръжната документация за участие в търга се закупува в офисите на Отровено Общество и Хамерика vs Булгерия.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Преминаваме към лятно часово време

Не забравяйте.

Published

on

В 03:00 часа сутринта на 29 март, неделя, ще преместим стрелките на часовника с 1 час напред, за да преминем към лятното часово време.

При това положение ще спим с 1 час по-малко, но в същото време ще се радваме и на бързото нарастване на деня.

Постепенно слънцето ще изгрява все по-рано и ще залязва по-късно, за да допринесе за пролетно-летните емоции по време на дългите слънчеви дни.

Според специалистите, за да ограничи стреса от промяната, човек трябва да почива повече, да пие повече вода и използва свободното си време за занимания, които наистина харесва и обича.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Продължават даренията към МБАЛ „Д-р Тота Венкова“

Published

on

Продължават даренията на физически лица и фирми към МБАЛ „Д-р Тота Венкова“. Общинският съвет в Габрово взе решение за дарение, в размер на 30 000 лева.

Народните представители Кристина Сидорова и Николай Сиракова са направили лични дарения на болницата. Българският лекарски съюз дари пакети за лекарите, подложени на карантина, които ще работят.

Има направено голямо дарение на парични средства от габровска фирма, която дарява средства на болницата за пореден път. Постъпили са парични дарения и от други фирми и физически лица на различна стойност.

Има лично дарение от габровски бизнесмен на аспиратор и ларингоскоп, друга фирма ще закупи седем реанимационни легла, фирма ще дари еднократни съдове и прибори за хранене, за да се спазват най-стриктни противоепидемични мерки.

В рамките на национална кампания ще бъдат дарени минерална вода и газирани напитки за пациентите и екипи на инфекциозно отделение, а габровски ресторант ще поеме приготвянето и доставка на храна на екипите в инфекциозно отделение, ако се наложи да бъдат в карантина, лекувайки пациенти от коронавирусна инфекция.

Получени бяха работни облекла и маски, дарени от футболиста Димитър Бербатов.

Габровска фирма, производител на цветя , е направила болницата по-пъстра и накара работещите в нея да се усмихнат на пъстрите цветя , които са един подранил подарък за предстоящия празник 7 април.

Ръководството на лечебното заведение благодари на всеки един дарител и заявява, че са благодарни на всяко едно дарение и благодарят за подкрепата и доверието. Всеки един дарител ще бъде уведомен как са похарчени дарените средства.

От МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ напомнят, че най- големият подарък за тях ще бъде ако заедно запазим живота и здравето на всеки един от нас ! Призовават – останете си вкъщи!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Поръчайте любимото си ястие от Пицария „ТЕМПО“

Published

on

Скъпи клиенти, предвид въведеното в страната извънредно положение Ви информираме, че Пицария „ТЕМПО“ няма да работи.

Имате възможност да получите любимите си от Пицария „ТЕМПО“ ястия във Вашия дом, офис, работно място.

Телефон за поръчки:
066 806920,
+359 879 988019

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица