Новини|17.10.2018 15:28

Ден на Белгия в Габрово на 28 октомври

снимка: Областна администрация – Габрово

Областна администрация – Габрово организира Ден на Белгия в Габрово, който ще се проведе на 28 октомври.

„Нарекохме го „Цветни аранжименти“, за да направим последната неделя на отминаващия месец още по-пъстра за Вас. Вероятно ще се запитате и защо подбрахме точно този ден? И тук няма нищо случайно, защото неделята е най-подходящият ден да се заредим положително за предстоящата седмица“, споделят организаторите на инициативата.

Подготвени са три работилници, тематични и характерни за страната, която ще бъде представена – Белгия. Ще има много цветя, карикатури и разбира се белгийски шоколад.

„Сигурни сме, че няма човек, който не обича комикси. Затова ще се забавляваме и с комикси, ще проследим тяхната история и развитие. А за финал сме предвидили музикални изпълнения, които съчетават нещо българско и нещо белгийско“, разкриват още от Областна администрация – Габрово.

Началният час на „Цветни аранжименти“ е 15.00 часа в Художествена галерия „Христо Цокев“, а концертът е от 16.00 часа.

„И не закъснявайте, защото на влизане в Галерията ще Ви очаква още една белгийска изненада. Оттук натам Ви остава да си запишете в календара деня – 28 и да ни следите, за да научавате любопитни подробности.“

Събитието се организира с подкрепата на Посолството на Кралство Белгия в България, Община Габрово, Асоциация „Хора в помощ на България: Алст – Габрово“ и Клуб „Приятели на Белгия“.

Реализира се в изпълнение на Работна програма за 2018 г на Комуникационната стратегия на Република България за България за ЕС.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар