Култура, Новини|12.10.2018 17:18

Съботните евъргрийни събират на сцена музиканти от три поколения


В предиобеда музикантите от оркестъра и гост-изпълнителите ще зарадват отново почитателите на вечно зелените мелодии с микс от стилове. Пиеси, създадени в различно време, но обичани до ден днешен влизат в репертоара на четвъртия концерт от поредицата, в който ще участват музиканти от три поколения.

Организаторите са поканили любимите отпреди години солисти на Оркестър Габрово на маестро Манол Цоков – Рени Димова и Дончо Минчев. Жан Моние, добре познат на публиката на Съботните евъргрийни, ще добави колорит и ще разчувства посетителите с изпълнение на френски шансони.


Ще звучи музика на „Бийтълс“, избор на китарното дуо – Кен Дейвидсън и Димитър Стоянов. Солисти на Евъргрийн оркестър Габрово отново ще са Весела Морова, Драгомира Драшкова и Цветомир Цанков.

В това издание, както в предишните, организаторите представят деца от местните музикални школи и утре сцената ще оживят изпълнители от класа по пиано на Жанета Илиева от Музикална школа „Емануил Манолов“.

Поредицата от концерти „Съботни евъргрийни с музиката на Европа“ е инициатива на Народно читалище „Будителите – 2017“, подкрепена финансово от програма „Култура -2018“ на Община Габрово.

Организаторите отправят покана за утрешния концерт, който започва в 11.00 часа. Мястото е ресторантът на последния етаж в търговския центъра на бул.“Априлов“ в Габрово. Входът е свободен.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар