Любопитно, Новини|12.10.2018 16:05

Откриха официално първите соларни пейки в Севлиево (снимки)

снимка: Община Севлиево

Кметът на Община Севлиево откри официално първите соларни пейки в града. Те са дарени от търговеца на електрическа енергия “ЕНЕКОД” по повод Празниците на Севлиево, чиято кулминация ще бъде тази неделя на Петковден. Тогава Севлиево тържествено ще отбележи Деня на града.

снимка: Община Севлиево

„Благодаря на г-жа Нели Беширова и на ЕНЕКОД за това дарение и вярвам, че севлиевци ще го ползват с удоволствие. Това е стъпка напред за опазване на околната среда“, каза кметът.

снимка: Община Севлиево

Соларните пейки са две, разположени в парка до Автогарата, където е най-големия пътникопоток и край Мултифункционалното игрище в кв. Мико Палаузов, където се събират най-много млади хора. И двете места са активни Wi Fi зони. Сега ще и места, на които севлиевци и гостите на града ще могат да презаредят батериите.

снимка: Община Севлиево

Целта е в бъдеще в общината постепенно да се обособят соларни кътове.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

  • Три папи галиха го по главата,
    с тиха скръб,
    чули глас от висината –
    тоз е безнадеждно тъп!

  • Все пак това е една авторитетна и много позитивна прогноза за Украина. При такова еврогей-травеститско управление, Украина ще се изравни със съседните си държави, поне 200 години преди България да се доближи до съседните си Гърция и Румъния.

Напиши коментар