Новини, Общество|11.10.2018 9:25

Училищните екипи по безопасност посетиха Спешното в Габрово

снимка: БЧК – Габрово

20 ученици от средните училища в Габрово посетиха Център за спешна медицинска помощ, където се запознаха с неговата структура и дейност. Направена бе демонстрация на диагностична и лечебна апаратура в реанимационна линейка клас С.

снимка: БЧК – Габрово

Учениците посетиха Регионалната координационна централа и имаха възможност на живо да се запознаят с информационно-комуникационата техника, с начина на приемане, разпределение и отчитане на повикванията за спешна медицинска помощ.

снимка: БЧК – Габрово

В Спешно отделение, завеждащият д-р Цветан Христов ги запозна с реда и начина на приемане, преглеждане и оказване на спешна медицинска помощ, с медицинската апаратура и помощните средства.

снимка: БЧК – Габрово

Учениците са участници в инициативата „Училищни екипи по безопасност”: Чрез нея трябва да се формират умения за поведение при пожари, бедствия и извънредни ситуации. Подрастващите имат възможността да усвоят необходимите защитни мерки и първа долекарска помощ.

Във всяко средно учебно заведение на територията на Габрово ще бъдат създадени екипи от по петима ученици, които са добре подготвени за оказване на първа помощ, първа психологична помощ и знаят как да реагират при бедствие.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Коментар

  • След една седмица четирима българи, настоящи и бивши граничари, ще се явят пред съда в Бургас, за да дадат показания по дело за убийство на турски рибар-бракониер, защитавайки родната граница преди повече от 10 години.
    За втори път четиримата граничари ще дават обяснения по случая със застреляния преди 10 години край Резово турски рибар-бракониер.

    Доказателствата ще бъдат използвани в делото, което се води срещу тях в Турция. В южната ни съседка срещу тях преди година бе възобновено делото, въпреки че у нас наказателното производство срещу тях отдавна е прекратено и те са оневинени, а през 2014 г. Европейският съд за правата на човека в Страсбург също обяви случая за бракониера, ловил калкан в наши води, за нещастен инцидент.
    Дата на процеса няма. Не е ясно кой ще защитава сънародниците ни, тъй като не се предвижда възможност български адвокат да представлява български гражданин пред съд в Република Турция, обясни адвокатът на граничарите Росен Кожухаров.

Напиши коментар