Любопитно, Новини|10.10.2018 10:05

Електрическите табла в Габрово с нова визия (снимки)

снимка: Община Габрово

Тази събота и неделя младежи от Фондация “Габрово – преди и сега” и художественият екип на Алина Пенчева и Нуркан Нуф дадоха старт на програмата с проекти за градско изкуство и подобряване на градската среда в Габрово, разработена от Фондацията.

снимка: Община Габрово

Първият им проект обхваща дейности по обновяването на електрически табла в централните части на града. Осъществяването му става с одобрението на енергийния монополист и с подкрепата на Община Габрово, организирала посрещането и настаняването на художниците, работещи по таблата.

снимка: Община Габрово

Цялостното финансиране на проекта се реализира благодарение на предостaвените дарения от страна на бизнеса, в лицето на главните спонсори на фондацията, местните фирми Темпус Линк, Караш Инвест ООД и Великов 2017 ЕООД. С предоставените средства са осигурени всички необходими материали за реновирането.

снимка: Община Габрово

Проектът включва почистване на таблата от облепяния, възстановяване на защитните им покрития със система за запазване на металната конструкция и завършващ краен слой с артистични изображения свързани с града.

снимка: Община Габрово

Изображенията от стартовата композиция табла е обвързана с връзката на Габрово и японския град – Тойоаке, като обхваща знакови части от японската култура и разбира се габровския хумор.

снимка: Община Габрово

Още 6 табла разположени на три локации в града очакват своето подобрение, като от Фондацията се надяват с работата си да допринасят за устойчива градска култура с дълготраен положителен ефект в обществото и изразяват своята благодарност към всички включили се със своите дарения и организационна подкрепа в реализацията на идеите им.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар