Новини, Политика|05.10.2018 16:00

ПК „Екогласност“ застава зад „Визия за България“ на БСП

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Днес, 5 октомври, в Севлиево националното ръководство на партия ПК „Екогласност“ проведе свое заседание, на което присъстваха Атанас Зафиров – член на националното ръководство на БСП, народният представител Кристина Сидорова, Велизар Енчев – председател на Движение за радикална промяна „Българската пролет“, Първолета Иванова – председател на общинската организация на ПК „Екогласност“, Николай Мравов – секретар на ПК „Екогалсност“ и инж. Емил Георгиев, председател на ПК „Екогласност“, коалиционен партньор на БСП.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

В Севлиево сме, защото въведохме практика заседанията на ръководството на „Екогласност“ да се провеждат в провинцията, уточни Емил Георгиев, но и „за да отбележим годишнината от смъртта на Петър Слабаков – символа на „Екогласност“, една велика и значима личност“.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Преди да се срещнат с представители на медиите от ръководството на партията бяха в Бериево, където откриха паметна плоча на Слабаков и отдадоха почин на един от доайените на „Екогласност“ и голям радетел за чиста природа.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Визия за България“ бе в основата на срещата. „Удовлетворени сме, че за първи път в един такъв обемен документ се отделя голямо внимание на опазването на околната среда. Твърдя, че сме доказали във времето като лоялни коалиционни партньори с кауза, а нашата кауза е опазването на околната среда, здравето и живота на всички българи“, каза Емил Георгиев и подчерта, че „Екогласност“ е утвърден гарант за опазването на околната среда и „увещаваща публична партия, която изповядва социални измерения“.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Следим с интерес програмните документи на нашите коалиционни партньори, поддържаме активен диалог с тях и сме удовлетворени, че се обръща внимание на опазването на българската гора. Вероятно ще имаме допълнения по темата за питейните води, защото сме обезпокоени, че на много места в страната питейната вода застрашава живота на хората“, каза още Георгиев.

От „Екогласност“ ще предложат допълнения към „Визия за България“ по отношение гражданите, които развиват бизнес. „Ние сме за бизнес, който работи за опазване на околната среда и ще настояваме нашите виждания да залегнат във „Визия за България“ – програмния документна коалиционния ни партньор“.

А местният лидер на „Екогласност“ Първолета Иванова подчерта, че трябва да се работи за ограничения на инвестиции по поречията на реките, въвеждането на регламент за рециклиране на строителните отпадъци, стимул за фирмите, които използват опаковки за многократна употреба, защото „пластмасата ще задуши природата“ и да се работи „за зелена икономика с чист атмосферен въздух“.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Визия за България“ трябва да накара българите отново да мечтаят, заяви Атанас Зафиров от БСП, който подчерта удовлетворението си, че „моята партия и в основата на този документ, който е в същността си е цялостна концепция за бъдещето на страната за 20 и 30 години напред – нещо, което не е правено от никого досега“.

„Искаме не просто смяна на управлението, а смяна на идеята, на модела. Основната ни теза е държавност. Държавността трябва да заеме полагащото й се място в общественото развитие на страната“, каза Зафиров. А изпълнението на заложените във „Визия за България“ ангажименти ще започне „веднага щом спечелим следващите неминуеми предсрочни парламентарни избори, когато и да са те“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

  • Днес е един мнооого тъжен ден за румънската демокрация!!! Мръсният румънски народ направи подписка, и инициира най-противодемкратичното нещо което можеше да инициира – РЕФЕРЕНДУМ! И днес простите румънци масово гласуват за промяна на конституцията им, така че да бъде изрично вписано, че бракът в Румъния е между мъж и жена, а не просто съюз между партньори. Мъка, мъка, мъка….

    На кого ни остави Соросе?! Тези гнусни твари, наречени народ, да решават вместо тебе!

  • Аха! Твоите господари се насраха с костинбродската фалшификация, и после Сорос трябваше да изсипе един тон долари на помияри като тебе за да квичат „ФОСТАФКА“, да се въргалят по жълтите павета, и да се мажат със червена боичка ужким че са ги били, и да се редят на опашка пред офисите на КТБ, която Боклука Борисов и рекетьорите му източиха по време на първото му разграбване на държавата 2009-20013.

Напиши коментар