Свържи се с нас

Новини

Габрово спечели приза „Община – реформатор“ (снимки)

Published

on

Призът „Община – реформатор“

Габрово получи приза за „Община – реформатор“ при общините над 50 хил. жители от традиционните награди на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), информира Миглена Въгленова, главен експерт „Публичност и визуализация“ в Общината.

Председателят на УС на НСОРБ инж. Даниел Панов връчва плакета на председателя на ОбС – Габрово инж. Лена Георгиева

Отличието бе връчено на председателя на габровския Общински съвет инж. Лена Георгиева по време на XIII Годишна среща на местните власти, която се проведе от 1 до 3 октомври в курорта Албена.

инж. Лена Георгиева благодари за високото отличие

Наградата е за приноса на Община Габрово в дейността на НСОРБ по отстояване на общите интереси на местната власт. Сред критериите за избора са участие на общински представители в работните групи и постоянните комисии на НСОРБ, предоставени становища по промени на нормативни актове и отговори на допитвания на Сдружението.

В раздела на общините с население от 10 до 50 хил. жители наградата „Община – реформатор“ спечели Община Добричка, а при малките общини с мащаб до 10 хил. жители е отличена Община Ивайловград. За последните десет години Габрово получава за четвърти път приза в това направление – през 2008, 2009, 2012 и 2018 г.

Националното сдружение на общините връчи награди и в още няколко категории – „Общинар – реформатор“, „Общински дарител“, „Партньор на общините“, „Активни граждани“ и „Медиен глас на общините“.

Община Габрово със свой щанд на „Общинско ЕКСПО 2018“

Неразделна част от програмата на Годишната среща на местните власти бе изложението „Общинско ЕКСПО“, в което се включиха рекорден брой участници – над 40 фирми и общини.
Община Габрово участва със свой изложбен щанд, на който показа успешни европейски проекти, разнообразни практики, туристическите и културните атракции в региона. Специално място на щанда имаха Общинската мрежа за енергийна ефективност „ЕкоЕнергия“ и Регионалното сдружение на общини „Централна Стара планина“, които представиха своята дейност в полза на общините. Кметът Таня Христова оглавява управителните съвети на двете организации.

Екипите на Община Габрово, ОМЕЕ „ЕкоЕнергия“ и РСО „Централна Стара планина“

По време на официалното откриване на изложението кметът на община Велико Търново и председател на Управителния съвет на НСОРБ инж. Даниел Панов прикани участниците в Годишната среща да се запознаят с предлаганите от изложителите модерни решения за управление на градовете в сферата на отпадъците, телекомуникациите, интелигентните транспортни решения и уличното осветление, пътното строителство и др.

Председателят на УС на НСОРБ инж. Даниел Панов открива „Общинско ЕКСПО 2018“

Инж. Панов поздрави специално колегите си кметове на Банско, Варна, Габрово, Ловеч, Минерални бани, Правец, Самоков, Троян и Тетевен за решението им да представят своите общини пред всички присъстващи.

Годишната среща на българските местни власти събра над 800 представители на общините, кметове, председатели на общински съвети, заместник-кметове, експерти.

Среща със зам. министър-председателя Томислав Дончев и ръководството на ДА „Електронно управление“ по въпросите на електронното управление

Участие взеха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, зам. министър-председателят Томислав Дончев, министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, министрите на образованието и науката и на труда и социалната политика Красимир Вълчев и Бисер Петков, председателят на Държавна агенция „Електронно управление“ Атанас Темелков, председатели на парламентарни комисии, заместник-министри и други.

Участници в XIII Годишна среща на местните власти

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

 

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Един потвърден с коронавирус за последните 24 часа

Published

on

За последното денонощие има един потвърден нов случай на КОВИД – 19 в област Габрово.

Данните, които са към 11 август, оповестиха днес от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Положителна проба за коронавирус е дал мъж на 51 години. Той е служител от завода за санитарна керамика в Севлиево, с когото до момента в предприятието са регистрирани общо 43 случая.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината и Горските ще поддържат пътя от чешмата „Дядо Георги“

Published

on

За съвместно поддържане на пътя чешмата „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ се договориха Община Габрово и Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“. Това съобщиха от местната общинска администрация.

В края на миналата седмица, след сигнали за разрушени, при добив на дървесина, горски пътища и туристически пътеки в района на местността Узана, кметът на Габрово Таня Христова провери на място извършваната стопанска дейност.

В резултат на проверката, вчера, 11 август, в Община Габрово бе проведена нарочна среща, в която участваха Таня Христова, председателят на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, зам.- кметът Мария Йозова, директорът на ТП Държавно ловно стопанство „Мазалат“ инж. Димчо Радев, зам.-директорът на Държавно горско стопанство „Габрово“ инж. Николай Русев, представители на хижите „Хлебна“ и „Партизанска песен“.

Според Таня Христова затварянето на пътя, използван за превоз на дървесина, също е възможна мярка за защита на зоната. Въпросният участък, в който Община Габрово е инвестирала многократно, отново е в лошо състояние в резултат на стопанската дейност, изпълнявана в района.

По време на срещата представителите на държавните горски стопанства се ангажираха нарушеният пътен участък в местността – от чешма „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ да бъде възстановен и поддържан съвместно с Община Габрово.

Според директора на ДЛС „Мазалат“ инж. Димчо Радев, участъкът в момента е стратегически, тъй като е единственият маршрут за превоз на дървесина към с. Долно Сахране, а дейностите на територията на предприятието по отношение на лов и добив на дървесина са обект на денонощни проверки.

Постигната беше и договореност да не се извършва стопанска дейност в зоната в съботните и неделните дни, когато потокът от туристи в района се увеличава.

Среща за резултатите от поетите ангажименти с ръководствата Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“ е насрочена за месец септември.

*Снимки: Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затягат водния режим в три габровски села

Published

on

Поради намаления дебит на водоизточниците и повишеното потребление на вода и по предложение на кметския наместник, се променя въведения режим на водоподаване на селата Златевци, Милковци и Лоза.

В село Лоза – вода ще има от 18:30 ч. до 20:30 ч. всеки ден, докато в Златевци и Милковци водоподаване ще има през ден. Водата ще бъде пускана в 19:00 часа и ще бъде спирана в 07.00 часа.

Забранява се ползването на питейна вода за напояване и други цели, различни от питейно-битови.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица