Новини, Общество|02.10.2018 10:00

КНСБ се включи в кампанията „Капачки за бъдеще в Габрово”

снимка: КНСБ – Габрово

Регионалният съвет на КНСБ – Габрово стана част от кампанията „Капачки за бъдеще в Габрово”. Инициативата е по идея на Деница Миларова и се осъществява в партньорство с Център за работа с доброволци към Община Габрово.

Каузата е средствата, събрани от предаването на капачките, да бъдат насочени за закупуване на специализирано оборудване и консумативи за Неонатологично отделение и Детско отделение в габровската болница МБАЛ „Д-р Тота Венкова“.

Синдикатът инициира събирането на капачки сред своите синдикални членове и приятели в цялата област. До този момент са събрани и предадени на Община Габрово няколко десетки килограма капачки.

Най-активно участие до момента са взели учениците от СУ „Максим Райкович”, гр. Дряново с класен ръководител Росица Марчева и жителите на дряновското село Катранджии, които събират капачките в местния магазин.

Екипът на регионалната структура на КНСБ благодари на всички, които са съпричастни с благородната инициатива и призовава всички желаещи да се включат. Събраните капачки могат да се предават и в офисите на синдиката в четирите града на областта.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Коментар

  • Преди месеци Общината обеща, че ще сложи контейнер за капачките на площада, къде е?
    А някой да публикува къде се предават капачките? Аз лично занм само едно място за предаване – това е магазин „ДМ“ в ТераМОЛ-а на Ес-а.

Напиши коментар