Новини, Политика|27.09.2018 17:03

Таня Христова участва в дебат за бъдещето на културните политики

снимка: Община Габрово

От 26 до 29 септември в Букурещ, Румъния се провежда Конгрес на Европейската мрежа по културен мениджмънт и политики. В рамките на програмата, на 26 септември, кметът на община Габрово Таня Христова бе един от основните говорители по време на Годишния форум на мрежата, с фокус върху културния хоризонт, непрекъснатите трансформации и бъдещите сценарии за развитието на културата като основен стълб в устойчивото развитие на градовете.

По време на конференцията бяха отправени основни послания, свързани с превръщането на музеите и културните институти в места, привличащи посетители заради атрактивността на организираните в тези пространства събития, важността за свързването на културата с други сфери като цялостно осмисляне на дадената територия.

Връзките между културата и образованието като основни инструменти за идентифициране на предизвикателства и проблеми за трансформиране на пространства, отношения и нагласи, бяха още във фокуса на конференцията.

снимка: Община Габрово

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Коментар

  • Дибатъ шъ почни с група мажуретки. Затуй шъ ходя там. Иначи ни съм пу културатъ. Дай ми саму циркуви. проста съм кату гъбенъ чурбъ.

Напиши коментар