Новини, Общество|25.09.2018 11:50

В събота е фестивалът „Патиланско царство“


Четвърто издание на фестивала „Патиланско царство“ ще се състои на 29 септември, събота, от 16.00 часа в парк „Майчина грижа“ и на първия етаж в търговския център на бул.“Априлов“ в Габрово.

Акцентите тази година са два: „Книгата, като извор на знание и духовно богатство“ и „Габрово, царство на смеха“.

Организаторите, НЧ “Будителите 2017“, канят децата от всички детски градини и учениците от всички училища, заедно с техните семейства, да се забавляват заедно, а така също, да излъчат свой патилански отбор, който да представи тяхното училище или детско заведение с най-добрите училищни практики и извънкласни занимания.

На територията на фестивала те могат да покажат какво умеят и какво постигат, как се изявяват и как се забавляват. Чудесно би било сценичните изяви и презентации да бъдат поднесени по подходящ начин със средствата на хумора и сатирата.

Освен училищата, по време на фестивала по този забавен начин могат да „рекламират“ себе си и всички институции, учебни и културни организации, школи, читалища, курсове и други, които подпомагат образованието в общината чрез различни извънкласни форми за деца и ученици в областта на спорта, изкуствата, точните науки, технологиите, фолклора, занаятите и т.н.

Децата могат да се присъединят към инициативата за книги „Донеси, дари, помогни“, „Караоке“ с любими песни, Ревю на домашни любимци и др.

снимка: Община Габрово, Архив

В началото на новата учебна година и по повод рождения ден на Ран Босилек, фестивалът „Патиланско царство“ е възможност за забавление и радостно преживяване, ведно с провокацията за личностно развитие и изява.

Търговският център на бул.“Априлов“ в Габрово, като любезен домакин, е подготвил много награди за най-добрите в състезанията, игрите и сценичните изненади.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар