Любопитно, Новини|25.09.2018 10:52

Обявиха награда от 1 000 лева за най-голяма тиква!

Снимката е илюстративна

Отгледали сте огромна тиква и се чудите какво да я правите? Не се колебайте да се включите в конкурса, обявен от Община Севлиево „Тиква най-… най-…“.

Надпреварата се провежда в рамките на XIV празник на тиквата, а победителят ще спечели парична награда в размер на 1000 лв., осигурена от спонсор на събитието.

снимка: Община Севлиево

Можете да премерите сили в още категории: най-малка тиква, най-красива тиква, най-нестандартна тиква и най-дълга тиква. Във всяка от категориите ще бъде връчена по една награда, осигурена от спонсора.

Тиквите – участници в състезанието, ще бъдат подредени в изложба на площад „Свобода“ по реда на пристигане и претегляни в присъствието на жури.

Всички желаещи да вземат участие, трябва да доставят своята продукция до 9 октомври (включително) в Исторически музей – Хаджистояново училище (работно време от 8:00 ч. до 12:00 ч. и 13:30 до 17:00 ч.), както и в читалищата в селата, информираха от местната общинска администрация.

снимка: Община Севлиево

Експонатите да бъдат придружени от информация за участника – три имена, възраст, телефон за връзка и мястото, където е отгледана тиквата.

Официалното откриване на изложбата и връчването на наградите ще бъде на 12 октомври от 17:00 часа в централното фоайе на Община Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , ,
 • Споделете тази публикация:
 • Facebook
 • Twitter

4 коментара

 • защо се търси, всички знаем коя е най-голямата тиква, нейната кратуна, шнура на тиквата и мажоретката. просто пратете наградата в банкя.

 • Ний пък тъсим пръч за заселване на Парчовци. Пръчът Теменужко вечи е истощен. Знай ли някуй къде има усиминителна станция с пръчуви, чи наща пудлога няма интимен другар за вечернити си забавления.

 • Точну заради чурката търсим пръч. Аку можи да й по-гуляма, чи аспуха на парчувеца многу разработен ут тиражиити на околовръснуту.

 • България се класира на 46-то място от 162 държави и територии, включени в „Икономическа свобода по света: годишен доклад 2018”, изготвен от канадския институт Fraser. Докладът представя картината през 2016 г. – последната година, за която има налични официални данни за всички страни.

  Резултатът на България в тазгодишното изследване е 7,41 т. от максималните 10 точки, което нарежда страната отново на 46-то място.

  Ботсвана и Перу са непосредствено преди България с по-висок резултат, а Уганда и Монголия – след.

Напиши коментар