Новини, Политика|21.09.2018 13:42

Правителството ще помогне за довършването на новия храм в Габрово

снимка: Пресцентър МС

Правителството ще помогне за довършването на ремонта на православния храм „Св. Св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“.

снимка: Пресцентър МС

Това обяви министър-председателят Бойко Борисов, който днес инспектира строителните дейности по изграждането на православния храм в Габрово, информираха от правителствената пресслужба.

снимка: Пресцентър МС

„Още 300 хиляди лева ще са нужни за довършване на ремонта, за да започнат служенията в църквата в началото на следващата година“, допълни премиерът.

снимка: Пресцентър МС

През септември 2017 година Министерският съвет отпусна 180 000 лева за обекта. Храмът е посветена на всички габровски светци е с огромно значение за жителите на Габрово, където повече от 100 години не е била изграждана нова църква.

снимка: Пресцентър МС

снимка: Пресцентър МС

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

6 коментара

 • Ще помогне, да, какту пумогна за тунела пъд Шипка, койту й гутоф ут пет гадини, ама е зарит с тръни и шубраци, да не го видят кумунетутъ и Путин, чи ша минат приз негу да нъ укупирът!!!
  Вервайте ни, ний сми шорошките слуги от ОПГГЕРП.

 • Quote:
  Видеозапис със скрита камера разкрива тревожни детайли от случващото се в БДЖ.

  Във въпросното видео инспекторът по вътрешна сигурност в предприятието Евгени Димитров споделя информация за кражби в особено големи размери, за слабата охрана на вагонните депа, за липсата на видеонаблюдение.

  По думите на Димитров ръководството на БДЖ не сезира прокуратурата и органите, за да избегне обвинение в безстопанственост.

  Автор на скандалното видео е Петър Бръснаров, който е бивш служител на БДЖ, освободен от длъжност преди няколко месеца.

  Той обясни в студиото на „България сутрин“, че кражбите от столичното вагонно депо в „Надежда“ са на стойност от 300 хиляди лева.

  „За съжаление освен, че ги има тези кражби и те не са само във вагонното депо в „Надежда“, те са и във всички останали депа. Освен, че тези кражби са налични, от друга страна в БДЖ „Товарни превози“ охраната струва 250 хиляди лева на месец“, разказа още Бръснаров.

  Той разкри, че въпросните охранители са на пенсионна възраст и нямат оръжие.

  Християн Кръстев, който е бивш директор на БДЖ добави, че охранителите нямат и връзка с полицията. Освен това камерите за видеонаблюдение са с изключително ниско качество.

  „Кражбите може би на територията на София не са за 300 хиляди, а са за няколко милиона, защото не е само вагонното депо в „Надежда“, имаме две локомотивни депа, имаме отделно още едно вагонно депо в „Подуяне“, кражбите са много. Това са констатирани кражби за 300 хиляди. Тук говорим за милиони само на територията на София“, каза още Кръстев пред Bulgaria ON AIR.

  Християн Кръстев и Петър Бръснаров изразиха съмненията си за бъдещето на БДЖ. Според тях техниката е стара, не се дават пари за поддръжка и ремонти, а грешната, по думите им политика, ще доведе до ликвидирането на железницата.

  Бившият директор на БДЖ предположи, че след края на държавното предприятие може да се появи частен оператор.

  Той и Петър Бръснаров обаче изразиха опасенията си, че кражбите и лошото управление може да причинят инциденти и нови трагедии.

 • Берлин, 24 сентября. Противоречащая каноническим законам деятельность Константинопольского патриархата может привести к крупнейшему церковному расколу за последнее тысячелетие. Предоставление украинской церкви автокефалии станет потрясением «исторического масштаба» для всего православия.
  Антиканоническая деятельность патриарха Варфоломея вызвала негодование со стороны епископов Московского патриархата, об этом пишет немецкая газета Süddeutsche Zeitung. Для Русской православной церкви и Московского патриархата решение Константинопольского патриарха стало знаком вторжения на «территорию РПЦ».
  Читайте нас в Viber
  По словам автора статьи, действия Константинопольского патриархата могут привести к тому, что РПЦ разорвет евхаристическое общение с Константинополем. Это будет свидетельствовать о крупнейшем церковном расколе с тех пор, как пути Рима и Византии разошлись.

 • гледам мазната усмивка на мажоретката и плюя на вилажера.

Напиши коментар