Култура, Новини|21.09.2018 10:42

Кукленият театър открива новия творчески сезон тази вечер

снимка: Държавен куклен театър – Габрово

Близо час смях през сълзи обещава на зрителите кукленият театър, който дава начало на сезона с обичаната приказна история за Снежанка и седемте джуджета.

Съвременната адаптация на златната класика ще изненада мнозина, но очаквано ще отведе децата към онези ценни поуки, учещи ги на мъдрост и доброта, обобщава Теменужка Коларова – драматург и режисьор на постановката и оформител на музикалната среда.

Новият прочит следва познатия сюжет на приказката за красивата Снежанка и нейната зла мащеха, а финалът на историята убеждава, че доброто надделява.

Габровският куклен театър за пръв път от последните 25 години поставя на сцена „Снежанка и седемте джуджета“, заглавие, което допълва репертоара от класически приказки, предпочитани и от възрастните придружители на малките зрители.

снимка: Държавен куклен театър – Габрово

Затова творческият екип адресира спектакъла не само към малките, но и към майките и татковците, бабите и дядовците, и обещава представление, вълнуващо за всички в залата.

В спектакъла играят младите актьори Ивет Сотирова, Ангелита Радкова – най-новото попълнение в трупата, и Ангел Калев, гост актьор от Драматичния театър, който дебютира на сцената на куклите.

Сценограф е Наталия Гочева. Песента в пиесата е композирана от Георги Гарчов.

Класическа музика допълва представлението по приказката от съкровищницата на братя Грим, публикувана през 1812 година в първия том на техния сборник, озаглавен „Детски и семейни приказки“.

„Очакваме ви на премиерата на 21 септември, петък, в 18, 30 часа. Следващото представление е на 23 септември, неделя, в 11 часа.“

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар