Свържи се с нас

Новини

Поздравление на кмета по повод първия учебен ден

снимка: Община Габрово

Уважаеми ученици, учители, родители,

Изключително приятно ми е да Ви поздравя по повод първия учебен ден. Празник, които радва всички нас, малки и големи, и ни изпълва с хубави спомени и умиление, с надежда и очакване, с амбиции и слънчеви мисли.

Календарът този път беше милостив към учениците и отпусна още два дни ваканция. Което от своя страна предопредели да посрещнем първия учебен ден на една много хубава дата – тази на светиците Вяра, Надежда, Любов и майка им София.

Затова, позволете ми днес да пожелая на всички Вас най-напред вяра. Най-вече в самите себе си. Вярвайте в себе си и ще имате успех, ще можете да постигнете всичко. Да летите, плувате, да покорите дълбините, да видите Земята от космоса или просто да научите таблицата. Няма малки успехи – всеки от тях изисква труд и постоянство.

Нека надеждата не Ви напуска – ще имате трудности, да. Някои в училище, други съвсем не свързани с него, но никога не се обезверявайте и винаги продължавайте напред.

Правете всичко с любов и така, както трябва да бъде свършено. Това е любов и към самите Вас, защото не си позволявате компромиси със себе си. Вие заслужавате най-доброто!

И накрая – бъдете мъдри. София означава мъдрост. Мъдростта не е присъща само на старите хора, които са живели и видели много. Тя е и в чистите и добри сърца, в приятелството, в споделянето, в справедливостта, в добрите постъпки, в готовността да помогнеш. Бъдете добри и ще Ви се случват много хубави неща.

Скъпи първокласници, вярвам, че Ви очакват много хубави дни тук – един напълно нов свят. Той е интересен, любопитен, може да Ви покаже и разкаже толкова много неща. Вече сте големи и ще се справяте сами. Учете, питайте, творете, но не забравяйте и игрите. Тичайте навън при всеки удобен случай. И намерете много нови приятели. Да бъдеш в първи клас е едно много хубаво преживяване и съм сигурна, че ще Ви хареса!

А вие, бъдещи зрелостници, мечтайте, пътувайте, влюбвайте се. Не забравяйте уроците, защото годината е важна, и я изживейте по най-прекрасния и удовлетворяващ ви начин.

На добър час в училище на всички и много успехи през годината!

Таня Христова
Кмет на Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Бюлетините за местния вот пристигнаха в Габрово

Днес, 18 октомври, в Областна администрация – Габрово пристигнаха бюлетините за произвеждане на изборите за общински съветници и кметове на 27 октомври, информираха от администрацията на губернатора.

снимка: Областна администрация – Габрово

Общият брой за област Габрово е 243 300. Заедно с методическите указания са предадени на представителите на общините в присъствието на ОИК – Габрово.

снимка: Областна администрация – Габрово

Съхранението им ще бъде в специално обособени и охраняеми помещения, определени със Заповед на Кмета на съответната община.

снимка: Областна администрация – Габрово

За предстоящите избори към момента са разкрити общо 236 броя секции за област Габрово – разпределени по общини както следва: за община Габрово – 117; за община Севлиево -71; за община Трявна – 22; за община Дряново – 26, като в това число попадат и подвижните избирателни секции и секциите в болнични заведения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Спипаха габровски наркодилър с над половин кило марихуана

Районната прокуратура в Габрово задържа за срок от 72 часа мъж, държал в дома си наркотични вещества.

В хода на разследването, с постановление от 17 октомври, мъж с инициали Ц. И. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на същата дата в къща в Габрово, държал без надлежно разрешително високорискови наркотични вещества – канабис, с тегло 560 грама.

След преценка на събраните по делото доказателства с оглед на това, че същите сочат за обосновано предположение за съществуваща реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление, тъй като той е привлечен като обвиняем за извършено тежко умишлено престъпление, ще бъде направено искане пред Районен съд – Габрово за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Под ръководството на Района прокуратура – Габрово действията по разследването продължават.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Справедливост и сигурност

*Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

снимка: Местна коалиция „ВМРО – Българско национално движение“ (ВМРО – БНД, СДС)

Справедливост и сигурност
Програма на МК „ВМРО – Българско национално движение“ (ВМРО-БНД, СДС) за управление и развитие на гр. Габрово:

1. Стимулиране и привличане на инвестиции в града и общината. Създаване на подходяща бизнес среда за всички предприемачи и пълно съдействие за реализация на техните проекти.

2. Създаване на сигурна и безопасна градска среда. Ред, дисциплина и контрол за спазването на наредбите и законите от всички граждани, без толериране на някои групи от тях.

3. Габрово – средище на единение, духовност, знание и традиции и същевременно център на високо технологична индустрия и дигитална икономика.

4. Местни референдуми и допитвания до гражданите по въпроси от значим обществен интерес. Диалог с хората за стимулиране на гражданското участие в управлението.

5. Нулева толерантност към корупцията на всяко ниво. Отговорност и прозрачност в действията на общинската администрация.

6. Качествено образование в дух на родолюбие, национално достойнство и съхраняване на българщината и професионално съобразено с изискванията на съвременното технологично развитие.

7. Чувствително увеличаване на бюджета и реална подкрепа за спорт, култура, отдих и туризъм, фолклорни традиции, както и поддържането и опазването на културните, историческите и архитектурните паметници в Общината.

8. Водене на справедлива социална политика и социална защита, ефективно и гарантирано здравеопазване.

9. Бързи и улеснени административни процедури. Подобряване и дигитализация на услугите. Чувствително повишаване на компетентността на администрацията на Община Габрово.

10. Разработване и реализация на проекти за развитие и подобряване на градската среда, общинската инфраструктура, транспорта и благоустройството на града. Пълен контрол по качеството на изпълнението на обществените поръчки.

11. Засилване на взаимодействието на всички нива между местната власт, бизнеса, неправителствения сектор и гражданите.

12. Национална и международна реклама на Габрово и популяризирането на града като място за развитие на различни видове туризъм. Участие в държавни и Европейски програми за археологически проучвания и разкопки.

*Публикуваният материал е предоставен от МК „ВМРО – БНД“ (ВМРО – БНД,СДС). Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица