Новини, Политика|11.09.2018 9:19

Областният поема контрола над децата, отпаднали от училище

снимка: Областна администрация – Габрово

Областният управител Невена Петкова проведе работна среща с ръководители и представители на институции в област Габрово, които изпълняват дейности по Механизма за съвместна работа по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

В изпълнение указанията на заместник министър – председателя Томислав Дончев, със заповед на областния управител се създава Областен координационен център за осъществяване на координация между институциите на областно ниво, по функционирането на Механизма.

Ръководител на Центъра става областният управител, а в състава му се включват представители на общините от област Габрово, РУО, РЗИ, ОД на МВР и РД „Социално подпомагане“.

Целта на новосъздадения център е да координира дейностите по изпълнение на Механизма, осъществява превенция на отпадането на деца и ученици от област Габрово от образователната система съобразно анализа на данни, събрани от Информационната система за реализация на механизма (ИСРМ).

По време на срещата стана ясно още, че към момента всички училища, както и кметовете на общините от областта и РУО-Габрово разполагат с устройства, свързани с ИСРМ. До нова година се очаква такива да получат и детските градини.

По този начин и областният управител ще има непрекъсната и пълна информация и ще осъществява контрол върху дейността на институциите по Механизма за обхват.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар