Новини, Общество|10.09.2018 10:59

Габровци протестираха заради лошото състояние от бул.“Никола Вапцаров“


Жители на няколко габровски квартала излязоха в събота, 8 септември, на мирен протест заради лошото състояние на участък от бул. „Никола Вапцаров“. Протестиращите изразиха гражданската си позиция в района на обхода на Габрово край Турски дол, преминаващ над главния път.

Излезлите да изразят своето недоволство заради състоянието на критичния участък носеха лозунги „Не поливай, асфалтирай“ и „Оправете пътя“. До блокада на пътя не се стигна. Автомобили бяха пропускани за преминаване.


Мирният протест бе охраняван от полиция, която по информация на източници на „Габрово Нюз“ дори е съставила акт на жена, опитала с личния си автомобил да препречи пътя и по този начин да ограничи преминаването на коли. Недоволните настояват отсечката, свързваща булевардите „Трети март“ и „Никола Вапцаров“, по която ежедневни преминават, да бъде асфалтирана.

Протестиращите се заканиха, че ако не бъдат предприети адекватни мерки по критичния участък от бул. „Никола Вапцаров“ и състоянието му да бъде оправено ще пренесат своето недоволство пред сградата на Община Габрово на площад „Възраждане“.


Междувременно от информация, оповестена от администрация на кмета, стана ясно че до края на месец септември на критичния участък от бул. „Никола Вапцаров“, в района на обхода на Габрово, ще бъде положен износващ асфалтобетон.

От администрацията на кмета припомнят, че Община Габрово многократно е настоявала пред Министерство на регионалното развитие и Агенция пътна инфраструктура да предприемат съответните мерки за подобряване покритието на съществуващата настилка, с цел нормално преминаване на превозни средства в критичния участък.

Предвид все още протичащите строителни дейности и движението на тежка механизация асфалтовият слой, който ще бъде положен няма да е окончателен, тъй като проектът предвижда и друг вид довършителни работи като отводняване и изграждане на тротоари.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар