Свържи се с нас

Новини

Габровци протестираха заради лошото състояние от бул.“Никола Вапцаров“


Жители на няколко габровски квартала излязоха в събота, 8 септември, на мирен протест заради лошото състояние на участък от бул. „Никола Вапцаров“. Протестиращите изразиха гражданската си позиция в района на обхода на Габрово край Турски дол, преминаващ над главния път.

Излезлите да изразят своето недоволство заради състоянието на критичния участък носеха лозунги „Не поливай, асфалтирай“ и „Оправете пътя“. До блокада на пътя не се стигна. Автомобили бяха пропускани за преминаване.


Мирният протест бе охраняван от полиция, която по информация на източници на „Габрово Нюз“ дори е съставила акт на жена, опитала с личния си автомобил да препречи пътя и по този начин да ограничи преминаването на коли. Недоволните настояват отсечката, свързваща булевардите „Трети март“ и „Никола Вапцаров“, по която ежедневни преминават, да бъде асфалтирана.

Протестиращите се заканиха, че ако не бъдат предприети адекватни мерки по критичния участък от бул. „Никола Вапцаров“ и състоянието му да бъде оправено ще пренесат своето недоволство пред сградата на Община Габрово на площад „Възраждане“.


Междувременно от информация, оповестена от администрация на кмета, стана ясно че до края на месец септември на критичния участък от бул. „Никола Вапцаров“, в района на обхода на Габрово, ще бъде положен износващ асфалтобетон.

От администрацията на кмета припомнят, че Община Габрово многократно е настоявала пред Министерство на регионалното развитие и Агенция пътна инфраструктура да предприемат съответните мерки за подобряване покритието на съществуващата настилка, с цел нормално преминаване на превозни средства в критичния участък.

Предвид все още протичащите строителни дейности и движението на тежка механизация асфалтовият слой, който ще бъде положен няма да е окончателен, тъй като проектът предвижда и друг вид довършителни работи като отводняване и изграждане на тротоари.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Прибраха 18-годишен на ул.“Светло бъдеще“, заради марихуана

Полицията в Габрово установи и арестува 18-годишен младеж, заради притежание на наркотични вещества. Арестът му бил осъществен вчера, 11 декември, около 14.35 часа на улица „Светло бъдеще“ в Габрово.

Той бил задържан в хода специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества на територията на Габрово.

Местни криминалисти извършили проверка на пълнолетния габровец, като при процесуално-следствените действия установили, че той придобил и държи в себе си полиетиленова „свивка“, съдържаща зелена суха листна маса.

Намереното вещество дало характерната реакция на „марихуана“ при направения на място полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Благотворителен базар с изделия, изработени от потребителите на социални услуги

На 16 и 17 декември, понеделник и вторник, от 14.00 ч. до 19.00 ч., в търговски център на бул.“Могильов“ в Габрово, за пореден път ще се проведе Коледен благотворителен базар с изделия, изработени от потребителите на Дневен център за деца и младежи с увреждания, Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, Център за социална рехабилитация и интеграция, Дневен център за стари хора, Комплекс за социално-здравни услуги за деца и семейства и Център за обществена подкрепа SOS Детски селища.

Набраните средства ще бъдат използвани за терапия, лечение и подобряване условията на живот на деца и лица в неравностойно положение.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Кметът на Габрово чете с ученици

Ученици и учители четоха разказа „Шибил“ на Йордан Йовков и така отбелязаха седмицата на четенето в училище „Иван Вазов“ в Габрово.

снимка: Община Габрово

В урока се включи и кметът на града Таня Христова, а докато деца и възрастни четяха, на екрана в класната стая течеше филмът „Шибил“ от 1967 година, информираха от общинската администрация.

снимка: Община Габрово

Уникалният урок на седмокласниците започна с кратка история за писмеността и съответно четенето – от плочката от Градещница, обл. Враца /датирана около 5-то хилядолетие пр.н.е. и важен източник за историята на Европа в края на неолита /, през Месопотамия и Древен Египет, Древна Гърция, старобългарските текстове, съвременния език, та чак до емотиконите в днешни дни.

снимка: Община Габрово

В училището има обособен кът за четене и богата библиотека, а първокласниците се готвеха за посещение в детска градина, където да демонстрират какво са научили в първите месеци в училище.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица