Свържи се с нас

Икономика

Един кредит онлайн решава много проблеми офлайн, но трябва да внимаваме за едно нещо

*Платена публикация*


Преди да си решим проблемите, като вземем кредит онлайн, трябва да знаем няколко неща за фирмите, които предлагат този вид заем. Не трябва да хващаме първата компания, която предлага пари по интернет и да скачаме през глава, без да прочетем условията, възможните скрити такси, както и лихвата, която ще ни се начисли, ако случайно не върнем кредита навреме.

Да си вземеш кредит онлайн, стана много популярно напоследък, но това съвсем не означава, че упражнението не крие рискове. За да ги избегнем, трябва да знаем няколко неща.

Когато взимаме кредит онлайн, трябва добре да проверим каква е институцията, която ще ни спонсорира. Има много предложения на пазара и за да отсеем най-добрите, трябва да видим кои от тях са вписани като финансови институции в списъка на БНБ, като SmileCredit. Това ще гарантира, че компанията има сериозни намерения на пазара и към своите клиенти. Фигурирането в този регистър ще означава, че имаме един „чек“ отметнат в търсенето на институция за кредит онлайн.

След като сме направи това филтриране, е време за следваща стъпка. По-добре е да не взимаме кредит онлайн от компания, която не е регистриран администратор на лични данни.

SmileCredit е финансова институция, вписана в регистъра на Комисията за защита на личните данни. Това ни дава допълнителна сигурност, когато взимаме кредит онлайн. Със сигурност е по-добре нашите данни да не стигат до трети лица, само защото сме взели кредит онлайн и не сме проверили дали фирмата е достатъчно сериозна. Това е втората стъпка от нашия списък.

Третата стъпка за филтриране на фирми, които предлагат кредит онлайн, е, разбира се, липсата на каквито и да е скрити условия, както и всевъзможни такси , които могат да се появят по някое време в договора. Те са любимият начин на много фирми да добавят още няколко лева към вашата сметка, когато си взимате заем. Прегледайте внимателно условията. Досадно е, но върши работа и спестява нерви след това.

Когато компанията е покрила изброените критерии идват, разбира се, удобството и скоростта за одобрение.При SmileCredit кандидатстването отнема 4 клика и в същото време одобрениеможе да получите до 20 минути. Което е съвсем добра оферта.

В рамките на обедната почивка ние можем да кандидатстваме и да получим одобрение за кредит онлайн. Това от своя страна означава, че можем да правим планове за вечерта или уикенда. Изключителната бързина, с която можете да получим одобрение от SmileCredit.

Икономика

Ученици от ПГТ „Пенчо Семов“ се завърнаха от практика в Португалия

От ученическа практика в португалския град Брага се завърнаха четиринадесет възпитаници на Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ – Габрово. Това бе и поводът да разговаряме с тях за впечатленията им от работата, хората и културата на страната, в която прекараха две седмици.

„Научих много нови неща, подобрих уменията си по английски език, създадох нови приятелства и прекарах едно страхотно време. Работих в счетоводна кантора – подреждахме счетоводни документи по месеци и дати. Хората, с които работих, бяха много добри и учтиви. Впечатлена съм от това колко са вярващи хората в Португалия. Само в града, в който бяхме, има 87 църкви, които озвучаваха Брага. Посетихме също и столицата Лисабон, Порто, Фатима и Виана до Кастело. Тези градове ми направиха изключително впечатление с чистотата си, красивите си градини, културни и исторически забележителности. Всеки ден се забавлявах много и научавах нещо ново“, сподели Жанина Божинова от 12 „А“ клас, специалност „Икономика и мениджмънт“.

„Аз също се запознах с много хора и с доста от тях станахме приятели. Упражнявах много английски език и сега вече съм сигурна, че ще мога да се справя, ако ми се наложи да работя в друга страна. По време на практиката в хотела „Moon and Sun“ посрещах гостите за закуска, поздравявах ги и ги питах в коя стая са настанени. Някои от тях бяха много любезни и се интересуваха от къде съм и какво правя в Брага. На ден общувах с около 20 гости. След като приключеха със закуската, моята задача бе да отсервирам. Първият ден бях притеснена дали ще се справя с езика, но с учудване разбрах, че португалският ми колега не говори много английски и аз сама трябваше да разговарям с гостите“, разказа Биляна Колева от 12 „Г“ клас, специалност „Кетъринг”.

„Пътуването до Португалия ми даде възможност да науча повече неща, свързани с това, с което искам да се занимавам и ми даде огромната възможност да науча и да се срещна с културата и организацията в хотелите и ресторантите в Португалия. Това беше невероятно изживяване за мен, което бих изживяла отново с удоволствие. Хората винаги посрещат с усмивка на лицето и винаги са готови да ти помогнат, и да те научат на всичко, което ти е необходимо. Работих в „Vila Garden“ и бих казала, че за мен това беше най-страхотното място, на което можех да прекарам работното си време. Удивена съм от обстановката, която ми предложиха и от служителите в хотела. Създадох много приятелства, които поддържам и до днес. Туристическите дестинации, които посетихме все още са пред очите ми. Любимата ми дестинация беше Viana do Castelo, където гледката беше повече от удивителна. Разбира се, това нямаше да бъде така, ако не бяха и нашите екскурзоводи и нашите страхотни учители, които ни помагаха във всичко. Португалия е много красива държава със страхотна история“, сподели и Цветелина Събева, 10 „В“ клас, специалност „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения“.

Екип по проекта: Миглена Пройнова, Вера Димова.

Подкрепата на Европейската комисия за изготвянето на настоящата публикация не представлява одобрение на съдържанието, което отразява гледните точки само на авторите и не може да се търси отговорност от Комисията за всяка употреба, която може да бъде използвана за информацията, съдържаща се в нея.

Зареди още

Икономика

Над 1 500 касови бележки от Габровско участват в лотарията на НАП

От габровския офис на НАП информират, че от началото на годината до този момент активните участници в лотарията с касови бележки от областта са 1551души. Общият брой на регистрираните касови бележки е 303 067, на обща стойност 3 911 124 лв.

Чрез ПОС терминал са регистрирани 14 534 касови бележки, чрез сайта на НАП – 762 бележки, а близо 23 777 са регистрациите чрез мобилното приложение с QR код.

До финала на лотарията остават броени дни, уточниха от офиса на НАП – Габрово. Победителят, който ще получи голямата награда от 50 000 лв. ще бъде изтеглен на 9 декември в ефира на една от националните медии.

Потребителите могат да регистрират касови бележки на сайта https://kasovbon.bg до 11.59 ч. на 8 декември 2019 г.

От началото на третия сезон на инициативата за участие са регистрирани над 20 милиона касови бележки на обща стойност 270 милиона лева. Като над 2 милиона от тях са въведени през мобилното приложение на НАП чрез сканиране на нововъведения QR код на бележките.

Касовият бон с най-висока сума, който участва в Лотарията, е за близо 10 хиляди лева. Лотарията с касови бележки доби популярност и в социалната мрежа фейсбук. Там страницата на играта – https://www.facebook.com/kasovbon, има над 7 000 последователи.

В данъчната лотария участват всички български граждани, които са навършили 14 години и регистрират фискалните си бонове в интернет, на специално създадения за целта сайт – www.kasovbon.bg.

Както и през предходните сезони, данните, които се въвеждат, са стойността на покупката, датата и часа, в който е издадена касовата бележка. Няма ограничения за минимална или максимална стойност на покупките, допълниха габровските данъчни.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

ОПТ – Габрово обявява публичен търг

„Общински пътнически транспорт“ ЕООД обявява публичен търг, с тайно наддаване, за отдаване под наем на обект Тоалетна, на Автогара Габрово, на 16.12.2019г., втора дата 20.12.2019г.

Документацията за търга се закупува в административната сграда на дружеството, етаж 3, стая 304.

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица