Свържи се с нас

Новини

Крият ли управляващите в Севлиево информация от журналисти?

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Журналистът от електронното издание sevlievo-online.com Емилия Димитрова – Данкова публикува на личната си фейсбук страницата критичен коментар, насочен съм управляващите Община Севлиево, чрез който поставя редица въпроси, засягащи прозрачното управление и изразходването на публичен ресурс.

Публикуваме коментара на колегата от Севлиево без редакторска намеса, който гласи: 

„Преди четири месеца поисках от Община Севлиево информация за разходите, които прави, за да заплаща на външна PR агенция. Изпратиха ме да търся сама във финансовите отчети, които действително са публични.

Само че за всеки е ясно, че в тези отчети няма разходи по отделни плащания, а са обобщени по пера. Заведох дело срещу този отказ. Днес разбирам, че са поискали счетоводна експертиза, която да установи дали информацията, която искам, може да бъде намерена в публичните отчети.

Господа, журналистът не е шут. И ако царят е гол, гол е. Може да не ви харесва, но това е положението! Изморих се от демонстрациите ви на сила и напъните да елиминирате тези, които говорят, за да толерирате наемници ласкатели. Но това няма да проработи утре.

Всъщност не знам кога е утре, но съм сигурна, че го има. Защото вярвам в правото на всеки да знае как работите, колко и за какво харчите, с кои фирми се договаряте и дали работата, за която плащаме всички, наистина се върши. Елементарно е, но когато започнеш да ровиш надълбоко, чувам как скърцате със зъби.

Не, господа, недейте опитва да затворите устата на провинциалната журналистика! Тя и без това едва крета, притисната от малодушни драскачи, които се надпреварват да възхвалят напъните ви да досъсипете тази държава.

Журналистът не само има право да търси и получава информация, на него това му е работата. Повтарям – това му е работата. И моля да приемете това, вместо да харчите парите на данъкоплатците за адвокати. Наглото и самодоволно размахване на пръст няма да откаже нито един уважаващ себе си журналист да работи по начина, по който разбира професията“, пише в коментара си журналистът Емилия Димитрова – Данкова.

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Преминаваме към лятно часово време

Не забравяйте.

Published

on

В 03:00 часа сутринта на 29 март, неделя, ще преместим стрелките на часовника с 1 час напред, за да преминем към лятното часово време.

При това положение ще спим с 1 час по-малко, но в същото време ще се радваме и на бързото нарастване на деня.

Постепенно слънцето ще изгрява все по-рано и ще залязва по-късно, за да допринесе за пролетно-летните емоции по време на дългите слънчеви дни.

Според специалистите, за да ограничи стреса от промяната, човек трябва да почива повече, да пие повече вода и използва свободното си време за занимания, които наистина харесва и обича.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Продължават даренията към МБАЛ „Д-р Тота Венкова“

Published

on

Продължават даренията на физически лица и фирми към МБАЛ „Д-р Тота Венкова“. Общинският съвет в Габрово взе решение за дарение, в размер на 30 000 лева.

Народните представители Кристина Сидорова и Николай Сиракова са направили лични дарения на болницата. Българският лекарски съюз дари пакети за лекарите, подложени на карантина, които ще работят.

Има направено голямо дарение на парични средства от габровска фирма, която дарява средства на болницата за пореден път. Постъпили са парични дарения и от други фирми и физически лица на различна стойност.

Има лично дарение от габровски бизнесмен на аспиратор и ларингоскоп, друга фирма ще закупи седем реанимационни легла, фирма ще дари еднократни съдове и прибори за хранене, за да се спазват най-стриктни противоепидемични мерки.

В рамките на национална кампания ще бъдат дарени минерална вода и газирани напитки за пациентите и екипи на инфекциозно отделение, а габровски ресторант ще поеме приготвянето и доставка на храна на екипите в инфекциозно отделение, ако се наложи да бъдат в карантина, лекувайки пациенти от коронавирусна инфекция.

Получени бяха работни облекла и маски, дарени от футболиста Димитър Бербатов.

Габровска фирма, производител на цветя , е направила болницата по-пъстра и накара работещите в нея да се усмихнат на пъстрите цветя , които са един подранил подарък за предстоящия празник 7 април.

Ръководството на лечебното заведение благодари на всеки един дарител и заявява, че са благодарни на всяко едно дарение и благодарят за подкрепата и доверието. Всеки един дарител ще бъде уведомен как са похарчени дарените средства.

От МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ напомнят, че най- големият подарък за тях ще бъде ако заедно запазим живота и здравето на всеки един от нас ! Призовават – останете си вкъщи!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Поръчайте любимото си ястие от Пицария „ТЕМПО“

Published

on

Скъпи клиенти, предвид въведеното в страната извънредно положение Ви информираме, че Пицария „ТЕМПО“ няма да работи.

Имате възможност да получите любимите си от Пицария „ТЕМПО“ ястия във Вашия дом, офис, работно място.

Телефон за поръчки:
066 806920,
+359 879 988019

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица