Новини, Политика|02.08.2018 13:25

БСП към габровци: ГЕРБ вдигнаха цената на водата! Честито!

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Скъпи габровци, управляващите от ГЕРБ в нашия град гласуваха становище, с което цената на водата за битовите абонати ще се повиши с около 30 ст. Благодарение на тях вие ще плащате по-скъпа вода!“

Това заяви днес, 2 август, областният председател на БСП – Габрово и общински съветник в местния парламент на Габрово Николай Григоров по време на пресконференция. На събитието за медиите бе коментирана темата, свързана с приетия от управляващото мнозинство бизнес план на ВиК – Габрово 2017 – 2021 на последната сесия на Общински съвет – Габрово и по-скъпата вода.

Според Григоров оправданията на управляващите от ГЕРБ, че повишаването цената на водата в Габрово зависело единствено от Комисия за енергийно и водно регулиране (КЕВР), са абсолютно несъстоятелни.

Той определи поведението на ръководството на ВиК – Габрово по време на заседанието на местния парламент като неадекватно, тъй като по думите му то „не знаело с колко стотинки ще бъде повишена цената на водата за битовите абонати“, което дори можело да бъде доказано чрез водените аудио записи на сесията.

„По наши изчисления цената на водата за абонатите в Габрово ще бъде вдигната с около 30 стотинки“, подчерта общинският съветник от левицата Николай Григоров. От казаното пред журналистите стана ясно още, че никакви смислени аргументи не са били предложени на вниманието на Общинския съвет.

„Бизнес планът беше приет преди година и половина, сега актуализиран. Кой ще плаща по-скъпата вода? Ясно е кой ще плаща – хората, които са редовни платци, което според текстовете на предишния бизнес план това са пенсионерите и по-бедните хора.

А тези, които не плащат и досега, пак няма да плащат, защото се оказва, че няма повишаване на събираемостта на несъбраните вземания. Поне аз с такова впечатление останах от несвързаните обяснения на ръководството на ВиК – Габрово“, допълни още Николай Григоров.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

  • Ще имаш още мнооого време и възможности да коментираш управляващите другарю Григоров

  • Ако ще и пет лева да стане водата, ние пак ще си изберем ГЕРП, защото сме много прости.
    В Гербово мат’ряла е доказано много прост и пак ще вдига двата пръста и ша вика СеДе Се!!!

Напиши коментар