Крими, Новини|25.07.2018 11:42

Схемаджии „вързаха“ още една наивна баба по телефона

снимка: Пресцентър МВР, Архив

Още една възрастна жена за съжаление стана поредната жертва на телефонните измамници, действащи в района на Габрово и представящи се за истински полицаи.

Този път в клопката на псевдо ченгетата се хванаха 74-годишна жена от Габрово, която повярва, че ще помогне на полицията да арестува телефонните терористи.

Престъплението е било извършено вчера (24 юли) по добре познатия, но работещ сценарий сред възрастното население „оказване на съдействие при полицейска акция по залавяне на измамници“.

Жената дала на „схемаджиите“ сумата от 3 070 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

Хора! Предупредете възрастните си родители и близки да не дават пари на непознати, дори представящи се за полицаи, още повече поискани по телефона!

От полицията отново призовават гражданите да не се поддават на манипулации. Тъй като сценариите могат да бъдат различни, основното правило, което трябва да се спазва е при получаване на каквото и да било обаждане, свързано с искане на пари, разговорът да бъда прекъснат незабавно.

Искането на пари по телефона е категоричен знак за измама! Дори отсрещната страна да настоява да останете на линия, затворете телефона и позвънете на най-близките си хора и на тел. 112.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар