Крими, Новини|24.07.2018 15:01

Полицай от Габрово участвал в престъпна група за присвояване на скъпи коли

снимка: Пресцентър МВР, Архив

Специализираната прокуратура неутрализира група за присвояване на скъпи „рент-а-кар“ автомобили от Германия и продажбата им у нас. Новината официално оповестиха днес, 24 юли, от пресцентъра на Специализираната прокуратура.

Повдигнати са обвинения на трима участници в организирана престъпна група за присвояване на скъпи рент-а-кар автомобили от Германия, манипулиране на номерата на рамите им и продажбата им в България.

Офицер в Областната дирекция на МВР – Габрово, който е сред обвинените за участие в групата, е осигурявал регистрацията на присвоените коли в местния КАТ, преди те да станат собственост на добросъвестни купувачи.

Четвъртият, обвинен като участник в групата, се намира в държава от ЕС. За него вече е издадена европейска заповед за арест и обвиненията предстои да му бъдат предявени.

Събраните доказателства сочат, че групата е била сформирана през 2016 г. До момента са установени 11 автомобила, за които е доказано, че са наети в Германия и продадени в България с променени идентификационни номера.

В хода на разследването се очаква бройката им да нарасне. Цената на част от автомобилите от висок клас надвишава 100 000 евро, уточняват от Спецпрокуратурата.

Колите били наемани от малоимотни българи с неистински български или чужди документи за самоличност, на които предварително били регистрирани фирми и откривани банкови сметки в Германия.

После автомобилите били прекарвани през дадена европейска държава и обявявани за откраднати от местен паркинг.

В един от случаите луксозна кола била обявена за открадната в малко селище в България. Това усъмнило разследващите органи и довело до поставяне под контрол със СРС на определени лица и разкриване на престъпната схема. За нея незабавно били информирани германските власти.

На 23 юли т.г. Специализираният наказателен съд наложи на ръководителя на групата (търговец на автомобили) и полицейския служител мярка за неотклонение „Задържане под стража“. На третия задържан участник в групата съдът определи парична гаранция, за да полага грижи за децата си.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

4 коментара

  • В България на Гай Тиквоний истински полицаи няма!!!
    Има само полЮцаи- еничари и слуги на мутрите от властта.

  • Айде бе, как някой обичайните хейтъри със севлиески (селски) корени, не се е намесил, за да ни разкаже как Танчето е продавала крадени коли? 🙂
    Хайде хайде не се стеснявайте другари! 🙂

  • Всяка взривена градска тоалетна – още един пирон в ковчега на Путлер!!!

  • Браво бе !!!След 5 дена се сетихте,за гъби ли ходите?

Напиши коментар