Новини|13.07.2018 16:13

Интернатът в село Керека ще бъде закрит

снимка: Дестинация Дряново

Възпитателното училище-интернат (ВУИ) „Св.Св. Кирил и Методий“ в дряновското село Керека ще бъде закрито от началото на следващата учебна година. Деветте настанени в него деца преминаха през индивидуална оценка.

Три от тях ще бъдат реинтегрирани в семейна среда, след като възпитателните им мерки бяха прекратени. Едно дете ще бъде насочено към социална услуга, а останалите ще бъдат прехвърлени във възпитателните училища-интернат в село Завет, област Разград и в село Ракитово, област Пазарджик.

С това Министерството на образованието и науката продължава политиката си за деинституционализация. Преди година беше закрит и социално-педагогическият интернат в сливенското село Драгоданово, в който живееха 37 деца.

В страната остават четири интерната – социално-педагогическият интернат в село Варненци, област Силистра и три възпитателни училища–интернати в селата Завет (Разград), Ракитово (Пазарджик) и Подем (Плевен). В тях от следващата учебна 2018/2019 година ще учат общо 86 деца.

Освен ВУИ в село Керека от следващата учебна година ще бъдат закрити центровете за специална образователна подкрепа в Роман и в разградското село Осенец. Децата, които са ги посещавали, ще продължат образованието си в местни училища.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

  • Точно така, ще закрием интернатите, а ромчетата ще ги настаним у вас, да ви берат портофелите и джилязуту.
    Това се казва интеграция ала Отровено Општество!!!!

  • Жалко, толкова интегрирани ромски пишки излапах в този интернат, там ме научиха как да бъда истински педроатлантик и служител на Отровено Общество!!!
    Ще кажа на другаря Шорослав да сложи паметна плоча:
    „Тук другарят Вилъджер загуби аналната си девственост и беше приобщен към транс-педерастическата общност“.
    Надписът ще се финансира от Америка vs Bulgaria,с 50% държавно участие!!!

Напиши коментар