Новини|11.07.2018 11:35

Сагата по делото срещу ТЕЦ-а продължава: Съдът очаква писмени защити!

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

В проведеното вчера, 10 юли, заседание състав на Окръжен съд – Габрово обяви за решаване спора по търговско дело, образувано по колективен иск срещу „Топлофикация Габрово“ ЕАД.

Делото е образувано по искова молба на Община Габрово, ОУ „Райчо Каролев”, ДГ „Слънце” и „Дом на хумора и сатирата” – Габрово срещу „Топлофикация Габрово” ЕАД, с която са предявени колективни искове за установяване по отношение на всички абонати на ответното дружество, че през периода от 1 ноември 2016 г. до момента на сезиране на съда (на 17 февруари 2017 г.) същото не е изпълнявало законово вменени му задължения, за доставяне на качествена услуга на своите абонати.

С исковата молба се претендира още начисляването на неустойки за недоставено количество енергия за съответни периоди, признаване правото на всички абонати да ползват определена компенсация при плащане на задълженията, както и се настоява да се осъди „Топлофикация Габрово” ЕАД да предприеме действия по привеждане на топлопреносната мрежа в съответствие с изискванията на Закона за енергетиката и подзаконовите нормативни актове по неговото приложение.

В хода на производството по колективния иск съдът прие за участие в процеса още 88 лица от Габрово – абонати на топлофикационното дружество.

След като в предходното заседание по делото съдът не одобри предложената от страните спогодба за уреждане на спора (считайки че предвиденото в нея условие за обезщетяване само на присъединените към колективния иск лица, а не на всички увредени такива, не удовлетворява колективния интерес), съдебното дирене приключи на 10 юли 2018 г.

Съдът определи на страните срок за представяне на писмени защити, след което ще се произнесе с решение по спора.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

4 коментара

 • Реджеп Ердоган официално встъпи и в длъжност като президент на Турция за нов мандат днес, 9 юли, на церемония в столицата Анкара. На церемонията присъстваха 22-ма държавни глави и 17 премиери. Сред гостите на Ердоган бе и българският премиер Бохко Борисов.Българският башбакан бе единственият такъв от Европейския съюз, присъствал на встъпването.

 • Това, което виждате на снимката, е бъдещото минаре на огромната джамия, която ще ви построим на мястото на фалиралия ТЕЦ,след като минете на най-еФтиния ф света хамерикански глистов газ!!!

 • България е на четвърто място в ЕС по спад на населението след Литва, Хърватия и Латвия, сочат данни на европейската статистическа служба Евростат, публикувани в навечерието на Световния ден на населението на 11 юли. Към 1 януари 2018 г. населението на България е 7 050 000 души, което е спад от 7,3 промила спрямо същия период на предходната година.

  Миналата година България е била на първо място по смъртност в ЕС и на шесто място по най-ниска раждаемост, сочат още данните на Евростат.

  Населението е нараснало в 19 страни членки на ЕС през 2017 г., а е намаляло в девет. Най-голям относителен ръст постига Малта с 32,9 промила, следвана от Люксембург с 19 промила, Швеция с 12,4 промила, Ирландия с 11,2 промила и Кипър с 11 промила.

  Най-голям спад на населението е регистриран в Литва (-13,8 промила), следвана от Хърватия (-11,8 промила), Латвия (-8,1 промила), България (-7,3 промила) и Румъния (-6,2 промила).

 • Ами съвсем нормално е да е най-зависима от Русия, при управлението на партия ГЕРП, която се ръководи изцяло от бивши членове на БКП.
  ВЕдин път дебилчо да изсере нещо вярно
  😄

Напиши коментар