Любопитно, Новини|10.07.2018 7:35

Състезание по изкачване на стълбите към Паметника на свободата и тази година

Ако сте на възраст между 10 и 17 години и искате да изкачите най-високия връх в българската история – Шипка, запишете се за участие в състезанието по изкачване на стълбите към Паметника на свободата.

Надпреварата, част от проявите включени в Национално чествавне „Шипченска епопея“ 2018, ще се проведе на 25 август.

Заявките продължават да се приемат до 27 юли в Регионалните управления по образованието в цялата страна или на електронен адрес: rio_gabrovo@yahoo.com с копие до Областна администрация – Габрово на електронен адрес: v_georgieva@gb.government.bg.

Необходима е не толкова спортна подготовка, колкото желанието и мотивацията да станете част от превърналото се вече в традиция различно състезание. То се провежда за седма поредна година и неговата идея е по атрактивен начин да се съхранява историческата памет за поколенията.

В това състезание няма победители и победени, защото всеки е щастлив и удовлетворен, когато е проявил своя силен дух и покорил върха.

По традиция след него всички участници се включват в открит урок по история, който през настоящата година ще бъде на връх Шипка, при зимната войнишка землянка и командния пункт на генерал Столетов, а къде е това – ще разберат всички, включили се в състезанието.

Състезанието се провежда в две възрастови категории: 5-8 клас и 9-12 клас, съответно момичета и момчета.

Регламентът е, както следва:
• Регистрация на участниците – 9:00 – 09:30 ч. в деня на събитието 25 август 2018 г;
• Представяне на документ за предсъстезателен медицински преглед по образец, съгласно Приложение №5 към чл.7, ал.5 от Наредба № 8/01.04.2005г.;
• Старт – 09.30 ч. – изходна позиция: подножието на стълбите;
• Финал – след изкачване на стълбите от всички участници;
• Награждаване на първите трима класирали се, в съответната възрастова група / според времето за преодоляване на дистанцията/

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар