Култура, Новини|02.07.2018 11:10

Евгени Недев и една разходка в „Париж нощем“

снимка: sevlievo-online.com

„Париж нощем” е името на новата изложба, с която галерия „Видима” посрещна севлиевската публика. Автор на изложбата е габровският художник Евгени Недев, който представя градска живопис, вдъхновен от скорошното му пребиваване в Париж.

снимка: sevlievo-online.com

Гостите на Галерия „Видима“ могат да се насладят на романтични гледки в масло и пастел на вечните забележителности на един от най-красивите градове в Европа – Айфеловата кула, Нотр Дам, Сакре Кьор, Пон Ньоф, остров Сите.

снимка: sevlievo-online.com

Към изложбата авторът е добавил и колекция от рисунки на африкански маски, вдъхновени от мултикултурния облик на френската столица.

Евгени Недев е роден през 1984 г.,завършва ”Иконография” във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, следва магистърска програма Арт Мениджмънт в Пловдив, а от 2012 г. е директор на Художествена галерия „Христо Цокев” в Габрово. Председател е на габровската секция на СБХ.

Творческите му търсения са изключително в областта на живописта и пейзажната реалност. Има множество участия в съвместни изложби, пленери и симпозиуми.

А връзката със Севлиево за художника е знакова – първата му самостоятелна изложба е открита в севлиевската градска галерия „Асен и Илия Пейкови“ през 2016 г., а само две години по-късно представя своята седма самостоятелна изложба, каза управителят на галерия „Видима“ Сава Христов, представяйки автора.

„Евгени изключително много е израснал и тази изложба го доказва по категоричен начин“, каза и директорът на галерия „Асен и Илия Пейкови“ Васко Василев при откриване изложбата на Недев.

С тази изложба галерия „Видима“ закри творческия сезон. Картините на Евгени Недев ще останат на разположение на посетителите до края на юли т.г.

Източник: sevlievo-online.com

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар