Свържи се с нас

Крими

Шофьори пренебрегват забраната по пътя Габрово – Севлиево, въпреки знаци и полиция

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Въпреки указателните табели за използване на обходните маршрути и екипи на полицията, шофьори често пренебрегват въведената временна забрана за движение на автомобили по пътя между Габрово и Севлиево, който в момента се ремонтира. Това стана известно от думите на началника на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Габрово главен инспектор Пенчо Пенчев.

Само в рамките на час при проведена полицейска операция петима са били установените и санкционирани водачи, погазили ограничението, въведено поради ремонта на мостовото съоръжение, в близост до кръстовището за село Новаковци по направлението Габрово – Севлиево.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Началникът на сектор „Пътна полиция“ гл. инспектор Пенчо Пенчев призова водачите да спазват въведеното ограничение и да използват обходните маршрути при движение между Габрово и Севлиево.

снимка: Ружа Любенова, вестник „100 Вести“

„Призовавам водачите да съблюдават знаците, пътната маркировка и временната организация на движение, следвайки обходните маршрути. Когато има въведена забрана, тя трябва да се спазва“, заяви той.

снимка: Ружа Любенова, вестник „100 Вести“

Гл. инспектор Пенчев припомни, че с изменението на новия Закон за движение по пътищата, водачи, нарушили забрана, въведена със заповед, пътни знаци и временна организация на движение, освен парична санкция, в размер на 300 лева, биват лишавани от правоспособност за 1 месец, а техните автомобили – спрени от движение за срок от 3 месеца.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„В конкретния случай, на пътя между Габрово и Севлиево, имаме въведена забрана със заповед, която е със срок на действие. Има създадена временна организация, която шофьорите трябва да следват. Компромиси няма да се правят. Нарушителите ще бъдат санкционирани и ще понесат своята отговорност“, категоричен бе гл. инспектор Пенчев.

По думите му стана ясно още, че през почивните дни, с оглед на по-големия брой пътуващи и интензивен трафик, ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие, следящо за поведението на всички водачи и спазването на забраната в участъка.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Инспектор Пенчев информира, че „Пътна полиция“ осъществява ежедневна контролна функция по временната организация на движението в участъка чрез осигурени два поста, района на разклона за село Яворец и кръстовището за село Враниловци.

Срещу представена пред органите на реда служебна бележка, издадена от кметството на отделното населено място, шофьори на автомобили се пропускат да преминат по пътя, ако са с адресна регистрация по лична карта в селата Драгановци, Новаковци и Яворец, или имат там имот, който посещават.

Изключение да преминат се прави и за водачи на автомобили, зареждащи с хранителни стоки магазините в населените места и междуфирмения транспорт, стана ясно още по думите на началника на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Габрово.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

3 коментара

3 Comments

 1. Томислав Дончев

  29.06.2018 at 9:13

  Шофьорите на тирове масово пренебрегват забраната да минават през прохода Шипка и отказват да минават през новооткрития от нас, славната партия ГЕРП, тунел под Шипка.
  НАРОДЕ????
  Червата ни се влачиха по офшорните банки докато го построим, а сега??!

 2. циганина

  30.06.2018 at 11:36

  Абе дебили смотани, иначе си затваряте очите за тировете през Шипка, или за тях ви плащат???

 3. erotica stories

  13.09.2018 at 11:57

  check below, are some totally unrelated internet sites to ours, having said that, they are most trustworthy sources that we use

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Спипаха габровски наркодилър с над половин кило марихуана

Районната прокуратура в Габрово задържа за срок от 72 часа мъж, държал в дома си наркотични вещества.

В хода на разследването, с постановление от 17 октомври, мъж с инициали Ц. И. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на същата дата в къща в Габрово, държал без надлежно разрешително високорискови наркотични вещества – канабис, с тегло 560 грама.

След преценка на събраните по делото доказателства с оглед на това, че същите сочат за обосновано предположение за съществуваща реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление, тъй като той е привлечен като обвиняем за извършено тежко умишлено престъпление, ще бъде направено искане пред Районен съд – Габрово за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Под ръководството на Района прокуратура – Габрово действията по разследването продължават.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Номерът на двама, превозвали дърва, не мина!

Полицията в Трявна разкри две икономически престъпления, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Вчера, 16 октомври, рано сутринта около 05:35 часа на пътя между Габрово и село Вонеща вода, района на 552+14 км, при провеждане на специализирана полицейска операция с цел превенция на престъпления, свързани с незаконен добив на дървесина и нарушения по Закона за горите, служители на сектор „Икономическа полиция“ при Областна дирекция на МВР – Габрово и автопатрулен екип от полицейското управление в Трявна, спрели за проверка товарен автомобил с прикачено ремарке, управляван от 57-годишен местен жител.

В него имало натоварена дървесина – дърва за огрев от широколистни дървесни видове. При проверка на представената от водача документация, относно добива и осъществявания превоз на дървесината, криминалистите установили данни за извършено документно престъпление.

Само десетина минути по-късно, около 05:45 часа отново на същия път Габрово – Вонеща вода, района на 552+14 км, бил спрян за проверка друг товарен влекач, който бил с прикачено полуремарке, натоварено също с дървесина – дърва за огрев. Камионът бил управляван от 62-годишен местен жител.

При проверка на представената от водача документация, относно добива и осъществявания превоз на дървесината, криминалистите установили също данни за извършено документно престъпление.

И по двата случая са образувани досъдебно производства под надзора на прокуратурата в Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Полицейски акции в Габрово и Трявна

Две полицейски акции са били проведени на територии на общините Габрово и Трявна, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Вчера, 15 октомври, в Габрово е била реализирана специализирана полицейска операция по безопасност на движението. В хода на полицейските действия, осъществени по метода за „широкообхватен контрол“ били проверени 56 моторни превозни средства, от които 28 товарни автомобила и 58 души.

Констатирани били общо 11 нарушения, за които са наложени 8 глоби с фиш и са съставени 3 акта, като връчените електронни фишове са 11.

За периода от 8 до 14 октомври на територията, обслужвана от тревненската полиция, е била проведена специализирана полицейска операция, с цел осигуряване на полицейско присъствие в малките и отдалечени населени места, противодействие на телефонни измами с възрастни хора, и контрол на пътното движение.

В хода на акцията били проверени 244 моторни превозни средства и 283 души. Установени са 177 нарушения, за които са наложени 131 глоби с фиш и са съставени 46 акта. В резултат на проверките са били разкрити две престъпления по линия „наркотици“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица