Новини, Общество|14.06.2018 15:05

Тухлена стена рухна върху две коли в Габрово (снимки)

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Тухлена стена на частен имот в квартал Бичкиня, на ул.“Никола Балканеца“ в Габрово, цялостно се срути върху два паркирани леки автомобили и ги потроши. Стената е рухнала тази нощ (14 юни) между 00.00 ч. и 00.30 ч., разказаха пред екип на „Габрово Нюз“ очевидци на инцидента.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Чу се силен тътен и трясък, някъде около полунощ беше. Едва сутринта, когато погледнах през терасата, видях че тухлената ограда на къщата е паднала. Всичко беше в пепел. Двете коли бяха покрити с тухли“, заяви гражданин, живеещ в близост до мястото, където се стоварил тухленият зид.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

В резултат на падналата стена, освен нанесените материални щети по двете коли, са пострадали и два гаража. По думите на хората от квартала частният имот е обитаван, но от дълги години насам не е стопанисван и поддържан от собственика му. Въпрос на време е било опасната стена да се срине.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Преди 5 години падна и покрива на постройка, приличаща на плевня. На площада, на който днес падна стената, доста често играят деца. Цяло чудо е, че няма пострадали хора, защото злополуката можеше да бъде далеч по-сериозна. Страшен късмет е, че това нещо се случи в малките часове от денонощието и върху собствените ни автомобили, тъй като няма жертви“, заяви единият от собствениците, чиито автомобил бе потрошен.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Индикации, че стената е опасна и вещае беди, давали паднали тухли, които хората от квартала откривали в близост до нея. „За времето от 2-3 седмица насам, постоянно намирах и премахвах тухли, които сами са паднали. Накрая всичко се стовари на земята“, сподели друг жител на квартала.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Собствениците на пострадалите превозни средства заявиха пред „Габрово Нюз“, че нямат сключена застраховка „автокаско“, която да покрие нанесените щети. За инцидента има подаден сигнал в Община Габрово. Какви мерки ще бъдат предприети предстои да разберем.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Ако и Вие станете свидетели на подобен инцидент или нещо, което Ви е направило впечатление, сигнализирайте ни или ни изпратете снимка/видео на редакционната ни поща: info@gabrovonews.bg, както и на страницата ни във фесйбук. Ние ще ги направим публични и достъпно на вниманието на широката общественост.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

9 коментара

 • Тази тухлена стена падна заради това, че лично Путин дойде да я бута през нощта. Общината няма нищо общо с това, защото не е нейно задължение да издава предписания за опасни постройки. Путин иска да компрометира кметицата.

 • На ул.Николаевска има няколко такива кирпичени къщи, които всеки момент ще рухнат.
  Преди 6-7 години милиционерчето Кл.Кунев ми каза една зима, че само малко да се посропли и сонственоръчно ще иде да ги гътне

  😄

 • Красиво е, все – още някои места в града ни са защитени от русофилщина и приличат на Детройт или на братски натофски анадолски сокак.

 • Ни съм издалъ запувед за примахвъни, щоту мислех там да сложа индобългарити от центъра. Ама на! Ся шъ съ чудя де да ги дявам.

 • Сорос ще възстанови щетите, и ще тресне още едно ембарго на Путин заради тази стена. Хайл Сорос!

 • Тая изостанала Раша ша прави Световно след два деня, а намат дажи идин улимпийски стадион!!!

  Футболерити ша играят на пулянити в тайгата, а утстрани ша ги гледат медьведиди с балалайкити и ша викат Слава России!!!!

  Пу, чи мъй яд, ша са пукна кату кърлеж.

 • Турският президент Реджеп Ердоган заплаши да започне „операция“ срещу Moody’s по-малко от две седмици, след като рейтинговата агенция постави Турция на преразглеждане за понижение на рейтинга.

  Според държавния глава действията ще започнат след изборите в страната, насрочени за 24 юни, посочва Financial Times.

  „С Божията помощ ще проведем операция срещу Moody’s след 24 юни. Moody’s прави ненужни изявления независимо от факта, че ние не сме нейни членове. Срам“, заяви той, цитиран от Анадолската агенция.

  Коментарите на държавния глава идват, след като на 1 юни агенцията постави Турция под ревизия само няколко месеца, след като понижи кредитния ѝ рейтинг. На този фон през януари Fitch взе решение да затвори офиса си в Истанбул.

  Още по темата

  Турците купуват злато, за да се предпазят от растящата инфлация

  S&P изненадващо понижи още повече рейтинга на Турция

  Турската икономика прегрява и това е лоша новина за Ердоган

  По-рано от Moody’s заявиха, че решението им за преразглеждане на оценката е продиктувано от очакването, че „скорошната ерозия в инвеститорското доверие в Турция ще продължи, ако не ѝ бъде обърнато внимание посредством надеждни политически действия след изборите през юни“.

  Също така агенцията посочи, че надеждността на турската политическа ситуация е подкопана от неефективността на паричната ѝ политика, отчасти отразяваща политическата намеса в процеса на вземане на управленски решения.

  Реджеп Ердоган неведнъж е изненадвал инвеститорите със своето несъгласие с конвенционалните макроикономически теории и финансови политики.

 • Еми знаем, че строителната фирма на Дебелянчо ПСТ редовно печели всички търгове за магистралите на Тиквун…
  Това е съвсем случайно, разбира се, ГЕРП са европейци и не правят суджушки работи.
  Това само в Раша се случва.😉

 • Танчиту и Кратунку девет гудини пулагат кански усулия да изкупуват стари къщи за по 3000 лв., за да ногат да настаняват цигани .
  Сига, гражданити да усетиха и прутестирът, затуй ша саборим 7-8 къщи на апвтитни местенца в Центъра, а ша гиншитнем при тия на Шивара и Трети март, дето правим евро-гейските гета, тип Арабския квартал на Брюксел.

  Важнуту й да замитем лайноту пут килима!

Напиши коментар