Новини, Общество|12.06.2018 15:23

МРРБ отпуска 900 000 лева за водния проблем на 14 габровски села

снимка: Община Габрово

Министерството на регионалното развитие и благоустройството отпуска 900 000 лева за продължаващата реконструкция на водопровода за захранване 14 габровски села, съобщи днес (12 юни) на брифинг кметът Таня Христова.

„Инициативата започна миналата година. Тази – с подписано споразумение между Община Габрово и МРРБ, се предоставят допълнително 900 000 лева, с които ще продължи строителството в рамките на тази календарна година“, заяви кметът на Габрово.

Таня Христова припомни, че в резултат на искане към МРРБ през 2017 г. бе сключено споразумение за финансиране на реконструкцията на съществуващия водопровод, захранващ населени места в посока Севлиево.

„Това са квартал Войново, селата Поповци, Рачевци, Гергини, Янковци, Стоевци, Михайловци, Райновци, Новаковци, Враниловци, Драгановци, Смиловци, Драгиевци, Гъбене, както и махалите Николчевци и Бошковци. Водоснабдяването на тези села, в посока Севлиево, от години имат затруднения с водоподаването, най-вече в летните месеци.

Те се захранват чрез водопровод, който е силно амортизиран и с недостатъчен диаметър. Надявам се, че след неговата реконструкция още през тази година, водоснабдяването ще се осъществява вече габровския язовир „Христо Смирненски“. Отпуснатият ресурс е достатъчен почти на 100% за изпълнение на задачата“, коментира Таня Христова.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

  • Най-важното е да осигурим голямо налягане за Гиргини Палас на Таварищ Тъпото, че като се изкъпе и кожата му малко поизсветлява…

  • А снимката е от Баланите… Не че и там не спира водата… къде заради хотела, къде стар водопровод….

Напиши коментар