Свържи се с нас

Новини

Стартира инициативата „Какво свърши твоят кмет?“

Published

on

Таня Христова, кмет на община Габрово, Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Година преди гражданите на област Габрово да дадат своя вот за органи на местно самоуправление, структурата на Гражданско движение „ДНЕС“ в Габрово стартира областна инициатива „Какво свърши твоят кмет?“.

Иван Иванов, кмет на община Севлиево, Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Тази идея е продължение на предходни инициативи на Движението, за издигане ролята на гражданското общество, като коректив и партньор на местната власт при решаване проблемите на нашия град и област.

Мирослав Семов, кмет на община Дряново

В продължение на месец, гражданите ще могат да попълват анкети в приемната на движението в Габрово, на адрес пл.“Първи май“ №1В, ет.1.

Дончо Захариев, кмет на община Трявна

В Севлиево, Дряново и Трявна анкетите ще се разпространяват от активисти и симпатизанти на движението, като този метод ще бъде приложен и в областно Габрово.

Анкетите ще бъдат обобщени и градоначалниците на четирите общини ще бъдат поканени да дискутират проблемите пред медиите и гражданите, под координацията на ГД“ДНЕС“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

14 коментара

14 Comments

 1. Танчиту

  11.06.2018 at 11:18

  Как така какво съм свършила? Разхождах си червената рокличка по света и у нас, достигнах 20% от населението в града да са цигани ( това ми гарантира 20% на изборите минимум и като сложим баламурниците пак ще победя), завърших водния цикъл, който ремонтираме всяка седмица и загубите намаляха до невероятните 57%, поправих една паднала в реката тераса, преасфалтирах целия град с 2 см дебел сафалт, започна санирането на блоковете в унисон с еврогейските ценности и града заприличва на шарена панаирджийска барака, направих тунел и източен обходен път, който не функционира, направих една камара безсмислени кръгови движения из града….. Успехи, успехи, само успехи бележат моето командване.

 2. Кмитицатъ

  11.06.2018 at 11:25

  Най-гулемият ми успех предсуи, той ша бъди един паднал Джоб в рекъта, многу по-гулям успех от Тераскатъ!!!
  И невидими аФтобуси на метан и ток!!!!

 3. Напред

  11.06.2018 at 11:57

  Най- големите успехи са незавършеното пешеходно мостче за никъде, но за близо 2000000 лв. Също така ненужно кръгово на площад именуван на комуниста Марсел де Бископ. И незнаен ремонт на старото Колело. И ремонт на закрито училище и т.н.
  Но върхът на кметичката са 9-те милиона лева, които и дадоха за непризнати разходи за водния проект и депото за отпадъци. Без тях вече щеше да е фалирала общината.

 4. Лъката

  11.06.2018 at 12:33

  А как ще коментирате кръговото пред тунела зад полицията?

 5. :)

  11.06.2018 at 12:38

  вилажера няма да се включи, защото все още си кърпи ануса от гей парада. хахахахаха

 6. Шнура

  11.06.2018 at 12:44

  Какво пак недоволствате? Нали ви направихме невидим завод за автобуси и тролеи? Заплатите там са също невидими? Видими са само резултатите: обезлюдяване на Габрово и населването му с орки.

 7. Ицо

  11.06.2018 at 13:46

  На мястото на завода за тролеи ще се открива този комбинат. А може и да е в землянката на Мечковица при пръча. В краен случай Путин ще превземе тайната квартира на Парчовци и от там ще пуска опорни точки за безсмислено похарчените милиони. А Виладжера може да му вдигнат комисионната на 25 стотинки на постинг за матросовско бранене на очевидни идиотизми.Слава на ГЕРБУЛЛА.

 8. Бойко, Шорош, БХК

  11.06.2018 at 14:00

  Когато достигна юбилейния 10 000-ен турски тираджия, другаря Борисов ще ме награди с орден „Заслужил деятел на джендърския труд“ с кожена каишка, за да си го връзвам на Органа на труда!!!

  Завиждайте, мръсни путиноиди и комунасти!!!!

 9. С. Диков

  11.06.2018 at 14:21

  За успех може да се определи студения и с течащ покрив Дом на културата. Ако не се даваха пари за безмислени мостчета може да се направи добър ремонт. И като се знае кой прави мостчето, се замисляме да не падне като тераската. Но за сметка на това правят и подлеза, защото от подлез не се пада.

  • Танчиту

   11.06.2018 at 14:43

   Придвидили сми там пътя да падни в подлеза, а снега от козиркити да са изсипва направо на платното на кръстовищиту. Успех след успех!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 10. :)

  11.06.2018 at 15:09

  вилажерка, че то пак дошло време за избори. стягайте циганите.

 11. За следващите избори вече сче внесли 10 000 бутилки кафяв ром, значи 20% сигурни.
  Още 15% наши куклички, уредени на топли службички, дето си чешат шундите и пият кафенца по цял ден, стават 35%.
  Още 10% малоумни пенсии, дето хвърлят пачки през терасите на първите, и вече сме спечелили изборите с 75%!!!

 12. Педермицата

  11.06.2018 at 15:51

  Като не щете да гласувате за мен, ще си водя избиратели.

 13. Гичка

  11.06.2018 at 16:27

  Най-голям успех: Закрих училище на което правя саниране за милиони и там ще настаня нови циганета и питомците на Слаботоковото! голям купон ще стане, всеки ден ще се млатят и пищят! Успех в иновациите на осъществените мечти!!!!!!!!!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Култура

„Елиза Арт“ гостува в НМО с рисунки, родени в извънредното положение

Published

on

Изложбата „Моето ателие“ e подредена в Арт коридора на НМО

Възпитаниците на школата по изобразително изкуство „Елиза Арт“ гостуват в Националния музей на образованието в Габрово с изложба под наслов „Моето ателие“. Името е избрано неслучайно, защото петдесетте рисунки са създадени вкъщи, в условията на извънредното положение заради пандемията КОВИД-19.

Откриване на изложбата „Моето ателие“ в двора на НМО

Изложбата беше открита на 1 юни по повод Международния ден на детето и е първо събитие в музея след като на 11 май НМО отвори врати за посетители. Въпреки разхлабването на мерките награждаването на младите творци и символичното завършване на учебната година в школата се състоя на открито в двора на НМО.

Вероника Кръстева, 16 години

Рисунките са подредени в Арт коридора на музея и могат да бъдат видяни до края на месец. Школата на Елиза Божидарова Ковачева – Цокова за четвърти пореден път представя годишната продукция на своите възпитаници в Националния музей на образованието.

Емили Цонева, 15 години

Тази година изложбата включва рисунки на деца и младежи от 3 до 20 години, които впечатляват с многообразието на теми, усет за цветовете, интересни композиционни решения, въображение и добра техника.

Андреа Лукянова, 12 години

Многообразието от теми и сюжети разкрива преживявания, чувства и интерес към заобикалящия свят и актуалните събития, включително появата на епидемията от коронавирус.

Вяра Пенчева, 10 години

Ръководителят на школата Елиза Божидарова Ковачева – Цокова и директорът на музея Любка Тинчева поздравиха младите творци за успешното участие в представителната годишна изложба на „Елиза Арт“.

Димитър Митов, 8 години

На тържественото откриване присъстваха народният представител Кристина Сидорова, общинският съветник Николай Григоров, родители и приятели на децата.

Денислав Георгиев, 9години
Даная Бончева, 12 години
Мария Илиева, 9 години

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Погнаха за получен подкуп служител на РЗИ – Габрово

Окръжна прокуратура – Габрово води разследване за получен подкуп от служител на Регионална здравна инспекция – Габрово.

Published

on

Окръжната прокуратура в Габрово води разследване за получен подкуп от служител на Регионална здравна инспекция – Габрово. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Образуваното вчера, 1 юни, досъдебно производство е за престъпление по чл. 301 ал. 1 от НК. То се води за това, че същия ден в Габрово от длъжностно лице – служител на Регионалната здравна инспекция, е била приета облага.

Здравният инспектор е приел парична сума, която не му се следва, за да извърши или да не извърши действие по служба.

Извършени са обиск, претърсвания и изземвания, приобщени са веществени доказателства. Следствените действия продължават под ръководството на Окръжна прокуратура в Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Помагач на измамници отнесе 4 „календара“ пандиз

Пратиха „на топло“ габровски помагач на телефонните измамници, правещи се на полицаи, участвал в 20 схеми за почти 180 000 лв.

Published

on

С присъда по наказателно дело от общ характер, обявена вчера, 1 юни, състав на Районния съд осъди мъж от Габрово на 4 години лишаване от свобода за извършени телефонни измами.

Съдът призна подсъдимия габровец, с инициали К.В., за виновен в това, че периода 11 юли 2018 г. – 1 февруари 2019 г., при условията на продължавано престъпление, след предварителен сговор с неустановено по делото лице, с цел да набави за себе си и за другиго имотна облага, поддържал заблуждение у двадесет лица от Габрово, Трявна, Севлиево и други населени места в областта, че участват в полицейска операция по залавяне на измамници, че е необходима спешна операция на техен роднина или че трябва да заплатят определена сума за получаване на пратка.

С това той им причинил имотна вреда в размер на общо 178 984,60 лева, като измамата е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

Видно от доказателствата по делото, според указания, давани му по телефона, подсъдимият вземал предоставени от пострадалите пари и ценности, и ги откарвал до определени места в България или Румъния, като малка част от паричните суми задържал за себе си.

За горепосоченото престъпление безскрупулният схемаджия от Габрово бе осъден на 4 години лишаване от свобода. Съдът уважи и предявените от част от пострадалите граждански искове, като осъди К.В. да им заплати обезщетение за причинени от деянието имуществени вреди, в размер на общо 160 045,60 лева.

Присъдата подлежи на въззивно обжалване или протестиране пред Окръжен съд – Габрово в 15-дневен срок.

Делото бе разгледано по реда на Глава двадесет и седма от НПК – Съкратено съдебно следствие в производството пред първа инстанция – по чл.371 т.2 от НПК, като подсъдимият заяви, че се признава за виновен по всички факти и обстоятелства посочени в обвинителния акт и изрази съгласие да не се събират доказателства по тях.

Съгласно Закона, при разглеждане на делото по този ред, когато определя наказанието съдът е длъжен да съобрази същото с разпоредбата на чл.58а от НК, като в конкретния случай редуцира първоначално определеното на подсъдимия наказание от 6 години „лишаване от свобода“ с 1/3.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица