Новини, Общество|07.06.2018 9:30

Безплатни прегледи при ревматолог за Габрово, Севлиево и региона

Снимката е илюстративна.

Започна записването за безплатни прегледи при ревматолог за пациенти от Габрово, Севлиево и региона. Прегледите са предназначени за здравноосигурени хора между 18 и 50 г. с определени симптоми, с цел ранна диагностика в млада възраст.

Можете да се запишете на тел. 070010126 (на цената на градски разговор) от 10 до 17 ч. в работен ден. Направление от личен лекар не е необходимо.

Скрининговата програма за ранна диагностика на ревматични заболявания се организира от сдружение „Асоциация на пациентите с ревматоиден артрит“ и с официалната подкрепа на д-р Даниела Дариткова – Проданова, председател на Комисия по здравеопазването към 44-то Народно събрание на РБ, под патронажа на Община Габрово, с подкрепата на РЗОК Габрово и Институт за здравно образование.

Ревматичните заболявания са с висока социална значимост, защото закъснялата диагноза повишава риска от инвалидизация в млада възраст. Това се явява следствие от ненавременното разчитане на симптоматиката и закъснелия достъп до ревматолог.

Затова Асоциацията на пациентите с ревматоиден артрит, съвместно с Институт за здравно образование организира информационно-скринингова кампания в цялата страна.

Обадете се, ако имате някои от следните симптоми: подуване или болка в ставите; неравности, хлътвания или точки по ноктите; болка и скованост в гърба или болка в хълбока сутрин при събуждане, която се подобрява при раздвижване; сутрешна скованост, продължаваща повече от 30 минути; отоци на две еднакви/симетрични стави.

Прегледите ще се извършват от д-р Димитър Николов, който специализира ревматология и преглежда в Севлиево. По преценка ще се извършва и безплатна ехография, ако специалистът установи необходимост.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

  • Значи ли това, всички над 50 години са отписани?

  • За всички членове на ОПГГЕРП предлагам безплатен преглед при опитен психиатър, имам изпитана терапия със студени/топли душовеби електрошокове, изпитана на моя любим пациент Вилъджерчо!!!

    Имах един пациент, дето твърдеше, че е Жойко Борисов и е къпил на любовницата си вила в Барселона.
    След терапията се отказа от налудните си твърдения и сега смята, че е Цветан Цветанов и има шест апартамвнта в центъра на София!
    Моля, заповядайте…

Напиши коментар