Новини, Общество|06.06.2018 10:29

Празникът на Баланите събра малки и големи

снимка: Община Габрово

Празникът в кметско наместничество Баланите събра малки и големи, информираха от Община Габрово.

снимка: Община Габрово

Селата от кметското наместничество отбелязаха своя празник на 2 юни с молебен за здраве и берекет.

снимка: Община Габрово

Приветствено слово към събралите се хора отправи кметският наместник Марияна Атанасова, в което отдаде почит и към Деня на Ботев, съвпадащ с празника на селото.

снимка: Община Габрово

Женската сборна група за автентичен фолклор от селата Враниловци и Армените се погрижиха за доброто настроение и празничната атмосфера.

снимка: Община Габрово

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

8 коментара

 • Мисля да помоля Хирурга от Нощните вълци да ми направи безплатна аналопластика, че х’анусът ми е заприличал на ауспух на Харли Дейвидсън.
  Все пак имам заслуги към Жокера…
  Ако ми откажи, щоту съм русофобска свиня, тугаз чувал съм, че в Куев имало много добри клиники за анална хирургия.
  Там кърпели жопите на фашагите от Азов и Правий сектор след среща на фронта в Донбас с опълченците…

  Чи то в тая криза с другаря Шорош, саму битувата проституция ми остана до Бакойския тунел…

 • тролиш ли вилажерчо, тролиш ли? ама не фаща… що тъй?

 • Виллагейчо много харесва курвата Калфин, щото той призна Косово.
  Интересно ,никой още не го е осъдил за признаване на несъществуваща република?
  Цацата къде спи?
  А Вилъжера е любител на рязаните албански и турски к*р*ве.

 • В случая на „Америка за България” става дума за интерпретирането на демокрацията, според ценностите и интересите на онези, които са създали и стоят зад неолибералната доктрина. Задължително е да се уточни, че между неолиберализма и либерализма има огромна разлика, макар че се прави опит да се сложи знак на равенство между тях. Но при неолиберализма има строго определени политически тези, които обслужват световния банков капитал и транснационалните компании. На практика неолиберализмът, рожба, на който например е Макрон, е вариант на политическата доктрина корпоратизъм. В България с корпоратизма са се занимавали доста хора, включително и Огнян Минчев. Kорпоратизмът обслужва именно интересите на корпорациите. Всичко, абсолютно всичко, като се започне от ценностните устои, от морално-етичните норми, мине се през защитата на интересите на обществото и персоналните, и се стигне до сигурността на обществото и на личността, е подчинено на разбирането на корпоратизма за света и човека. Най-общо казано, според тази политическа доктрина светът трябва да е едно абсолютно свободно място, но свободно само при определени условия, гарантиращи пазара. Но и тук има една уговорка – пазарът не е свободен в онзи идеален смисъл, както някой се опитва да го представи, а е пазар с много строги, стриктни условия. При тях средният бизнес, средната класа има минимални шансове, да не говорим за хората на наемния труд – няма значение дали е физически или интелектуален. Това е свободен пазар само за едни, както при Оруел с лозунга: „Всички животни са равни, но някои са по-равни”.
  Ценностите, които споделя неолиберализмът, са ценности, защитаващи тезата, че човекът е свободен, когато се освободи от традицията, когато се освободи от своята идентичност – родова и национална, идентичност, която е абсолютно естествена за човешкото същество и националните общества в съвремието. Оттук не е нужно културата, която той трябва да споделя, да се базира на традициите. Тя трябва да се базира на това да се забавляваме, да консумираме и на практика да не се интересуваме от бъдещето. Впрочем философията на рекламата е точно в тази посока. Какво се оказва накрая? Според тях човешкото същество на хартия е свободно, но всъщност е форматирано или поне се опитват да го форматират като една консуматорска, маркетингова единица. Една биологична единица, която се разглежда единствено като евтина работна ръка. Даже, когато дойдат избори, се говори за електорат, а не за хора. И когато някой заговори за това откровено, то веднага се определя като „антидемократична пропаганда”.

 • Пациентът ми се намира в стадий на обостряне на паранписно-психичното си разстройство!!!
  Моля да не го провокирате и да се съгласявате с натрапчивите мунидеи, че Крим е украински, че Русия е фалирала държава от третия свят, а Дж.Сорос е филантроп и човеколюбец.

  (пратил съм двама яки санитари да го приберат)

 • и пръча ми и и той иска да ме аве

  Путин към Федералното събрание: Всичко казано днес от мен ще отрезви всеки агресор.
  Създадохме високотехнологично оръжие, пред което американската ПРО е безпомощна. никой в света няма нещо подобно.

  Особено важен етап при съвременните системи на въоръжение става създаването на високоточен хиперзвуков авиационно-ракетен комплекс, който също, както сте разбрали със сигурност, няма световни аналози. Неговите изпитания успешно са приключили.

  федероси и гълтъм!

 • Няма страшно, аз ще ви внеса още десет хиляди котелски черни манговци и Путин нийога няма да поиска да ви окупира!!!

Напиши коментар